Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №493 від 24.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Замість м’яса їжте квасолю

(Продовження. Початок у №10 РР) Солі калію впливають на виведення рідини з організму й розвантажують серцево-судинну систему. 1 ст. л. висушеного й порізаного лушпиння (без квасолі) заливають 2,5 склянки окропу. Цей настій вживають 3-4 рази на день по 0,5 склянки ті, хто страждає від ревматизму та набряків, особливо ниркового походження (як сечогінний засіб).

Відвар стручків корисний хворим на пієлонефрит та гломерулонефрит, але ще ефективніше стручки квасолі поєднувати з приймочками кукурудзи звичайної (змішувати порівну), листям мучниці звичайної (15 г), травою остудника голого, хвоща польового та квітками волошки польової (по 10 г). 4 ст. л. настоюють в 1 л води протягом 12 годин, кип’ятять 10 хв. і знову настоюють 30 хв. Вживати цей відвар краще теплим по 0,5 склянки 4 рази на день через 1 годину після їжі.

Відваром стручків квасолі з листям чорниці (порівну) в народній медицині лікують хронічний панкреатит.

Із суміші стручків квасолі, листя чорниці звичайної, деревію звичайного, квіток тер-ну звичайного, трави хвоща польового та звіробою звичайного (у співвідношенні 3:3:6:3:3:6) готують настій, який вживають у разі сечокам’яної хвороби (1 ст. л. на 1 склянку холодної води, настояти 6 годин, довести до кипіння і вживати протягом дня 1 склянку за кілька разів). Цей настій має виражений діуретичний ефект, сприяє видаленню з організму хлоридів та азотистих сполук. Особливо корисний таким хворим відвар із сушених квіток квасолі.

У Стародавньому Римі квасолю цінували не тільки як продукт харчування - з неї готували борошно для поширеного на той час косметичного засобу, який заміняв римлянам пудру, протягом кількох століть це борошно входило до складу відбілювальних засобів для шкіри обличчя.

Квасолеві маски омолоджують шкіру. Вона стає пружною та рум’яною. Для цього квасолю замочують у воді впродовж кількох годин, потім варять і протирають через густе сито. Додають сік з половини лимона та 1 ст. л. маслинової олії, старанно все змішують. Одержану суміш ще теплою рівномірним тонким шаром накладають на обличчя. Маску змивають через 15-20 хв. теплою, а потім холодною водою. Часто робити таку маску не слід (приблизно 1 раз на 2 тижні).

24.03.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 24.03.2011p. 
На головну сторінку