Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №499 від 05.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Правила

Ворон утримувати не будемо

Проблему поширення ворон нагадав під час затвердження Правил утримання тварин у Рівному голова фракції “Батьківщина” Любомир Гладун.

- Ворони, які оселилися у парку Шевченка створюють багато проблем мешканцям. Як ви з ними будете боротися?

- Доручаю вам не як депутату, а як вченому, віднайти такий спосіб. А ми знайдемо кошти, щоб втілити його у життя, - зауважив Хомко.

- В європейських країнах садять низькорослі дерева, відповідно на них не збираються ворони, - почав розповідати Іван Гема, однак його перервали, оскільки це питання не було на часі.

Відповідно до нових Правил, реєстрація домашніх тварин є обов’язковою незалежно від віку. У квартирах, де проживає кілька сімей, їх дозволяють утримувати лише за письмовою згодою всіх повнолітніх мешканців квартири. У будинках - у кількості не більше трьох дорослих особин. У вільному вигулі на ізольованій, добре огородженій території - на прив’язі або без неї.

Супроводжувати домашню тварину може особа, яка досягла 14-річного віку. А вигулювати тварин можна лише в спеціально відведених та облаштованих для цієї мети державною адміністрацією місцях. Коли ж їх немає - на пустуючих, не благоустроєних ділянках.

Власників тварин також зобов’язали забезпечувати тишу - не допускати гавкання та виття собак з 23.00 до 7.00 години.

До речі, ви можете безкоштовно провозити із собою у міському громадському транспорті дрібних звірів і птахів у клітці, кота, собаку в наморднику з коротким повідком за наявності відповідних документів на них.

05.05.2011



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2011p. 
На головну сторінку