Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Добрі наміри

В онкодиспасері чекають на прискорювач

Голова обласної ради Юрій Кічатий взяв участь у робочій нараді щодо встановлення в Рівненському обласному онкологічному диспансері нової радіотерапевтичної системи: лінійного прискорювача, комп’ютерного томографа та системи дозиметрії.

Обладнання оплатить благодійний Фонд Ріната Ахметова “Розвиток України”. Як зауважив під час зустрічі головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як, співпраця з Фондом “Розвиток України” - це насамперед можливість вивести діагностику та лікування на якісно новий рівень, адже обладнання, - одне з небагатьох найсучасніших, що функціонують сьогодні в Україні. Для Рівненщини це украй важливо ще й тому, що за офіційною статистикою кожен 80 житель області - онкохворий, а 40 % громадян, в яких діагностовано рак, потребують саме променевої терапії. Мовиться передусім про хвороби, які прогресують, - рак молочної залози, передміхурової залози, рак шлунку та шкіри. Процедури, які виконуються на лінійному прискорювачі, підвищують показники виживання хворих на 15-20 %.

У свою чергу керівник проекту “Рак виліковний” Вікторія Миколаюк наголосила, що для Фонду “Розвиток України” принципово важливо, щоб обладнання працювало для потреб онкохворих Рівненщини і, по можливості, послуги були доступними для всіх пацієнтів, а їх якість відповідала світовим стандартам.

Учасники наради також оглянули приміщення, яке готується під встановлення апаратури. Голова обласної ради Юрій Кічатий та голова облдержадміністрації Василь Берташ запевнили представників Фонду в повному сприянні реалізації проекту та виконанні усіх технологічних вимог.

Довідка

Лінійний прискорювач - пристрій високої властивості проникнення, використовується для видалення різноманітних пухлин. Щоб одужати, пацієнту потрібно пройти в середньому до 30 процедур. Лінійний прис-корювач ефективно використовується у лікуванні онкологічних захворювань усіх локалізацій (хребта, нирок, печінки, нервової системи, пухлин молочної залози, сарком м’яких тканин тощо). Рівненщина стане другою областю Західної України після Львівщини, де працюватиме таке обладнання.

19.05.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2011p. 
На головну сторінку