Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виконком

Відкривають сезон відпочинку

З 20 травня у Рівному відкривають сезон відпочинку в рекреаційних зонах. Мова йде про сквер пляжу озера Басів Кут, парк “Хіміків”, парк Молоді. Відповідні служби міста зобов’язані надавати певні комунальні послуги, дозволи на торгівлю та забезпечувати охорону громадського порядку.

Заплатили - погодили

“Нормальною співпрацею бізнесу та влади” назвав ситуацію із кафе “Підкова” міський голова Рівного Володимир Хомко. Справа у тому, що ТзОВ “Бімол”, власник кафе, звернувся до виконкому з проханням подовжити графік роботи закладу до 24.00. Однак з’ясувалося, що товариство не сплачує податок з доходів найманих працівників, відтак ДПІ Рівного виступило проти такої пропозиції. Тоді “Бімол” зобов’язався поповнити міську казну податком та надав копію платіжного доручення. У результаті отримав подовжені години роботи.

Громадську раду погодили і затвердили

Члени виконавчого комітету затвердили склад Громадської ради, яка діятиме при виконкомі, та погодили положення про її діяльність. Нагадаємо, що до складу ради входить 30 представників тридцяти інститутів громадянського суспільства. Голова - Сергій Васильович Дорошенко.

До речі, законодавство не вимагає створення такого органу при міських виконкомах, однак, за словами міського голови, “ми не маємо, що приховувати”. Між іншим саме зараз міськвиконком просто завалили інформаційними запитами різного характеру, відповідь на які, згідно з новим законодавством, потрібно надати протягом 5 днів. Є випадок, коли той самий запит подавали від різних членів однієї організації і кожному потрібно дати на нього відповідь. Якщо так триватиме і надалі, то роботу міськвиконкому просто заблокують.

19.05.2011



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2011p. 
На головну сторінку