Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Святкові дні

Інтегрувалися у що завгодно

Інтегрувалися у що завгодно

Дні Європи вже традиційно прокрокували вулицями Рівного. Рівняни та гості міста виявляли свою “європейськість” кожен по-своєму. Містом пройшов парад нав-чальних закладів під різними прапорами держав Європи. Гостям майдану запропонували виступи мистецьких колективів, експрес-урок віденського вальсу, солодощі у вигляді прапорів країн Євросоюзу... Проте цьогоріч на майдані рівняни змогли побачити і дещо новеньке.

Нашу увагу привернув банер з написом - Рівненська обласна громадська організація “ТАТО-КЛУБ РВ” та юрба людей, які позували на його фоні під керівництвом фотографа. Детальніше про акцію “Сімейна світлина” ми попросили розповісти голову правління “ТАТО-КЛУБ РВ” Руслана АЛЕКСІЮКА.

- Для мене особисто, як для людини, що виросла у часи панування іншої системи, сімейне фото - це особливе, практично містичне явище, - розповідає Руслан Іванович. - Неначе зараз пам’ятаю… Вранці ти вмиваєшся, одягаєшся у все чистеньке, хрумке… Їдеш з батьками до райцентру і, нарешті, неначе дивовижна майстерня чарівника - фотоательє! Якийсь дядечко садить тебе у крісло, поруч схвильовані тато і мама, ти завмираєш від слів: “Увага, зараз вилетить пташечка!”, і здійснюється диво!

А потім цілий тиждень очікування... І, нарешті, в наступні вихідні ви всі разом знову ж їдете до міста, з хвилюванням перебираєте конверти в пошуках свого прізвища… І ось вона! Фотокартка моєї сім’ї!

У наш час, коли майже в кожного є цифровий фотоапарат чи мобільний з камерою, люди перестали звертатися до послуг фотоательє. Ми забули майже цілий культурний пласт сімейно-родинного фото. Якщо маєте можливість, перегляньте, будь ласка, старі світлини своєї родини. Ви самі переконаєтесь, що це не тільки картинки… Кожна з них насичена життям, має власний характер і передає досить цілісно сутність епохи.

Саме тому ми вирішили запропонувати всім бажаючим зробити сімейне фото просто неба. Особливо ми намагалися залучити до цього подружні пари

та сім’ї. Один з найактивніших учасників нашого клубу, професійний фотограф Микола Михальчин - взявся за цю нелегку справу. У суботу 28 травня він особисто буде на цьому ж місті роздавати всім, хто фотографувався, абсолютно безкоштовно по одній світлині.

Не можемо промовчати ще про одного організатора Днів Європи у Рівному - Рівненську обласну громадську організацію “Юнікордіс”. Вона разом із ПДМ провела тематичну зустріч для молоді за участю генерального консула республіки Польща в Луцьку Томаша Яніка, міського голови Володимира Хомка, керівників та активістів громадського молодіжного руху Рівного.

Цього ж дня “UNICORDIS” організувала мультимедійну презентацію культури міста Люблін - кандидата культурної столиці Європи 2016 року. Своєрідний практикум про можливість України інтегрувати в Європу через просування власних культурних акцій на теренах європейських країн. Учасники презентації мали можливість обговорити багаторічний досвід польських громадських організацій у цьому напрямку, побачити чимало цікавих надбань та винаходів громадських діячів з Польщі.

А наприкінці, разом з громадською організацією “Джаз-клуб “Джем” та Луцьким джаз-клубом “UNICORDIS” виступила організатором міжнародного фестивалю “Музичні діалоги” за участю зірок польського джазу “Петер Барон тріо” та “Лучеськ бенд” з Луцька.

26.05.2011Ярослава ЗЯТИК



Рівне-Ракурс №10 від 26.05.2011p. 
На головну сторінку