Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №504 від 09.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

До лісу - зась

Голова Рівненської ОДА Василь Берташ підписав розпорядження про тимчасову заборону відвідування лісових масивів області.

Станом на 6 червня 2011 року в держлісфонді Рівненської області виникло 26 пожеж на загальній площі 28,6 га.

20 років для 20 дітей

У селі Милятин Острозького району відкрили дошкільний заклад. Тут не було дитячого садочка більше 20 років.

Під дитсадок реконструювали частину приміщень місцевої школи, яка взагалі не завантажена. Роботи завершили за 4 місяці, вони обійшлися у 160 тисяч гривень з районного бюджету. Дошкільний заклад, обладнаний усім необхідним, розрахований на 20 дітей.

В Острозі влаштували гостини

Вп’яте в Острозі відбулося фольклорно-етнографічне свято “Замкові гостини”. Цьогоріч свято було приурочене до відзначення 911-ї річниці Острога.

Гуляння розпочалися виставкою-продажем творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, які представили майстри з Острога, Рівного, інших міст та сіл області. Також у рамках святкування кожен охочий міг поласувати відродженим хмільним медом, який пили ще за часів князів Острозьких, та скуштувати княжої похідної каші.

Вже не ошукають

Однією з особливостей цьогорічних “цукрових жнив” на Рівненщині має стати створення у регіоні мережі незалежних лабораторій, де визначатимуть ступінь цукристості та забруднення цукрових буряків.

За планом лабораторії діятимуть при бурякоприймальних пунктах. А їх створять цієї осені на 10 більше, ніж торік. Під час торішніх “цукрових жнив” в аграріїв виникали скарги на те, що приймальники занижують цукристість і завищують її забрудненість, що призводить до зменшення закупівельних цін.

Узагалі, цьогоріч на Рівненщині на 500 гектарів збільшено площі посіву цукрових буряків. Планують виробити 120 тисяч тонн цукру, що вдвічі перевищує власну потребу області.

Берташ попіклується про безбатченків

382 дитини на Рівненщині ще можуть бути усиновлені. Обласна влада пропонує відкрити банківські рахунки для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Такі кошти стануть стартовим капіталом до повноліття, який можна буде використати на навчання чи придбання житла. Голова РОДА Василь Берташ доручив фахівцям служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації вивчити питання відкриття таких банківських рахунків.

Тато-шкіл побільшає

На Рівненщині побільшає тато-шкіл, які створюють в області за підтримки ЮНІСЕФ. Там навчатимуть батьків-чоловіків доглядати, вигодовувати та виховувати дітей, адже нині середньостатистичний тато спілкується з малюком лише 4 хвилини на день.

09.06.2011



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2011p. 
На головну сторінку