Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №508 від 07.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

На Рівненщині готуватимуть землевпорядників для сусідів

На Рівненщині готуватимуть землевпорядників для сусідів

У Рівному відкрили перший у Західній Україні науковий центр, в якому проходитимуть навчання та підвищення кваліфікації землевпорядники, ґрунтознавці, геодезисти. Зокрема, в останніх з’явилася можливість розробляти наддетальні цифрові карти місцевості.

На новому обладнанні працюватимуть майбутні землевпорядники не лише з області. Приїдждатимуть до Рівного студенти та викладачі з інших навчальних закладів, оскільки такий центр єдиний у Західній Україні. Робити виміри та створювати цифрові карти зможуть не лише студенти. Таких практичних навичок потребують і землевпорядники сільських рад. Вони теж зможуть підвищити свої знання у новому центрі. У ньому налічується шість аудиторій із найновішим обладнанням, де майбутні землевпорядники зможуть працювати із сучасною електронно-вимірювальною та комп’ютерною технікою.

- Найбільше ми сьогодні потребуємо кваліфікованих геодезистів та ґрунтознавців, - зазначила начальник ГУ Держкомзему в Рівненській області Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО.

Із створенням центру цю проблему, на думку фахівців, можна буде вирішити не лише для Рівненщини, а й для сусідніх областей.

07.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 07.07.2011p. 
На головну сторінку