Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №510 від 21.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Час - це гроші

Штучна відсутність вакцин

Кількість невакцинованих дітей в Україні зростає. Понад 3 місяці поліклініки без вакцин. Матері хвилюються за імунітет дітей та бояться, що без щеплень малечу не візьмуть у дошкільний заклад. Мало хто знає, що ажіотаж довкола обов’язкових щеплень - штучний.

Лікарі ж бояться повторення ситуації вісімдесятих. Тоді чимало українців добровільно відмовлялися від вакцинації дифтерії. Наслідком стало масове захворювання на цю недугу.

“Ми закінчуємо цикл закупівлі, проведення тендерів. І до нас вже в середині липня почне надходити вакцина. Це перше. І друге, чому не вистачає вакцини. Бо ми не повністю забезпечені фінансовими ресурсами,” - пояснює ситуацію Міністр охорони здоров’я Олександр АНИЩЕНКО.

Оскільки батьки налякані, що дітей не візьмуть до дитсадків, то число охочих зробити щеплення в приватних поліклініках зростає. За гроші її дійсно пропонують і в державних медичних закладах. Проте у Рівному заможні люди не можуть щепити своїх дітей навіть за гроші.

“Відмова керівника дошкільного навчального закладу в прийнятті дитини до закладу без відповідних профілактичних щеплень суперечить чинному законодавству України. За наявності відповідних медичних довідок встановленого зразка із висновком лікаря, в якому зазначено, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, керівник закладу зобов’язаний прийняти дитину до закладу,” - стверджує у своєму листі заступник міністра освіти Борис ЖЕБРОВСЬКИЙ.

У МОЗі теж заспокоюють. Якщо дитина пропустила щеплення не зі своєї вини - лікарі повинні підписати довідку і дитина відвідуватиме садочок.

21.07.2011СТБ, “Вікна-новини”



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2011p. 
На головну сторінку