Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 28.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Рибу охоронятимуть

Черговий раз вже на сесії обласної ради депутати підняли питання щодо масової загибелі риби в річках Устя м.Рівне та Іква Дубенського району. При обговоренні в чергове розгорілася гостра дискусія щодо ліквідації наслідків масового мору риби в Усті.

В.о. прокурора Рівненської області Олексій Романовський повідомив, що за фактом загибелі риби в м.Рівне порушено кримінальну справу, триває слідство та винних буде притягнуто до відповідальності.

Анатолій Юхименко зазначив, що незважаючи на те, що проблема річки Устя належить до компетенції Рівненської міської ради, облдержадміністрація за кошти природоохоронного фонду ініціювала розробку проектно-кошторисної документації, яка зараз проходить експертизу, для розчищення р.Устя в межах Басів Кут - Ворони.

Голова Дубенської райдержадміністрації, депутат обласної ради Данило Корилкевич повідомив, що причиною масової загибелі риби в р.Іква у Дубенському районі є викид полів фільтрації м.Кременець Тернопільської області.

Депутат обласної ради, начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в Рівненській області Петро Колодич проінформував, що підготував депутатський запит щодо сприяння у вирішенні екологічної проблеми систематичного скиду побутових і промислових стоків Кременецькими очисними спорудами в р.Іква, яка набуває загрозливого становища і може негативно вплинути на здоров’я та життя людей. Депутати обласної ради звернулися до влади Тернопільської області із пропозицією ліквідувати екологічну проблему.

Після бурхливого обговорення депутати прийняли рішення рекомендувати Рівненській міській раді відпрацювати комплекс природоохоронних заходів, спрямованих на здійснення охорони вод, контролю за використанням та охороною водних ресурсів, організацією роботи, пов’язаної з ліквідацією наслідків масової загибелі риби в річці Устя, погіршенням якості вод, організацією інформування населення про стан водних об’єктів, а також про надзвичайні екологічні ситуації, які можуть негативно вплинути на здоров’я людей.

28.07.2011



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2011p. 
На головну сторінку