Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №511 від 27.07.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Змагання

Хто крутіше - показала стрільба

Хто крутіше - показала стрільба

Хлопчаки в дитинстві, бігаючи подвір’ям, грали у стрілялки. Кожен хотів виграти і влучити точно в ціль. Деякі з них підросли і вирішили пов’язати своє життя із стрільбою і міліцейською роботою. Хоча їм і досі хочеться показати себе із найкращої сторони і перемогти. Таку можливість вони мали 20 липня на змаганнях з кульової стрільби на базі Рівненського вищого професійного училища департаменту державної служби України.

Змагання мали всеукраїнський характер: до училища, що знаходиться в Городку, з’їхались найкращі стрільці із 30 міст України, включаючи Крим. “Нехай переможе сильніший”, - такими словами розпочав змагання директор училища Леонтій ГРИСЮК. Також він повідомив, що змагання на базі Рівненського вищого професійного училища проводяться вдруге і він сподівається, що це стане традицією.

Кожна команда складалася із двох людей: один показує свої вміння у вправі ПМ-1, інший - у ПМ-7. Вправи відрізняються між собою відстанню до мішені, положенням рук при стрільбі, і якщо в ПМ-1 одразу чотири учасники одночасно виконують 10 пострілів без обмежень в часі, то в ПМ-7 - стріляють по черзі, виконуючи 12 пострілів та намагаючись вкластись в обмежений час. Всі учасники працювали із пістолетом Макарова та справжніми кулями, якими і людину вбити можна. На щастя, обійшлося без жертв, хоча лікар був постійно присутній на змаганнях.

З дев’ятої ранку до тринадцятої години дня показували учасники свої професійні вміння. Деякі трималися впевнено та сконцентровано, а були й такі, які сильно хвилювалися і в них тремтіли руки. “У змаганнях з кульової стрільби важливим є не тільки професійні навички, а й психологічний аспект підготовки”, - коментує викладач вогневої підготовки капітан Тарас КОВАЛЬЧУК.

Після виснажливої боротьби всі полегшено зітхнули і пішли обідати, а судді тим часом підбивали підсумки. За результатами змагань третє місце посіла команда з міста Київ, друге - Крим (Севастополь), і золото цього року поїде до Житомира.

27.07.2011Вікторія ЗУБОВА (на фото)



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2011p. 
На головну сторінку