Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №512 від 05.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецькі майстер-класи

Четверта “Духовка” розширилася

На перший погляд Рівне не справляє враження ані культурно-мистецького, ані тим більш історичного міста. Типова радянська архітектура, вдало замаскована зеленню, переважаюча поліська говірка. Ні тобі нормальної картинної галереї, ні пішохідних вуличок, ні уславлених за останнє десятиріччя імен. Щоправда, виручає неформальна назва обласного центру як столиці фотомайстрів та фотовиставок.

Проте творчі люди, студентська молодь таки щось роблять. Наприклад, уже вчетверте у місті Рівне пройде мистецька тусовка під незвичною назвою “Духовка - 2011”. У приміщені МЕТР (Молодіжного експериментального театру Рівного), який знаходиться за адресою Соборна 14а, з п’ятого по сьоме серпня зберуться представники різних напрямів мистецтва нашого краю.

- Цього року ми зробимо акценти на майстер-класи та різноманітні шоу - танцювальні, музичні, - розповіла нам співорганізатор фестивалю “Духовка-2011” Олександра ОМЕЛЬЧУК. - Також на вас чекає перегляд короткометражного кіно, відкриття виставки в галереї “Щілина”. На літній сцені парку Шевченка відіграють кавер-концерт. Бажаючі зможуть взяти участь у фото-квесті, а також визначити найкращого музиканта фестивалю.

За словами організаторів одним із найцікавіших стане виступ від діджея Гаразд.

- Він у нас ніколи так не виступав і там буде своєрідна штукенція, такий пристрій, і він ним буде творити чудеса музичні, - говорить співорганізатор Святослав ПОПОВ.

Фестиваль триватиме, як і в попередні три роки, три дні.

- “Духовка” розширилась і вийшла на область. Чекаємо на гостей і з інших міст, відтак інформація про фестиваль поширюється на сайтах Дубного і Костополя, - провадить далі Олександр.

Під час заходу діятиме крамничка “Hand-made”, в якій будуть представлені вироби умільців нашого краю. Хто зголодніє на фестивалі, зможе пообідати домашньою випічкою.

Цього року меценатом “Духовки - 2011” виступає народний депутат Віктор Матчук.

05.08.2011Віталій СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2011p. 
На головну сторінку