Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №514 від 18.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпочинок

Мистецтво від села до села

Саме таку назву має мистецька акція, яка до кінця серп-ня проходитиме у Дубні. Голова райдержадміністрації Данило Корилкевич є ініціатором цього заходу і вважає, що селяни мають не лише працювати, але й відпочивати.

При цьому, відпочинок повинен бути цікавим і змістовним, а люди - розвиватися й не зосереджуватися на самій лише турботі про господарство. Адже ж не хлібом єдиним… І тому кожного недільного дня на майдані Незалежності в місті Дубно з творчими виступами будуть виходити представники селищної та сільських рад Дубенського краю. А жителі міста можуть побачити й почути, чим живе село. Однак спочатку творчі колективи сіл їздили з виступами в гості одне до одного. І лише найкращі потрапили на центральну площу Дубна. Надалі у планах - змагання міжрайонні, адже на колегії управління культури Рівненської ОДА мистецька акція “Від села до села” отримала підтримку і була рекомендована для поширення в області.

Саме завдяки таким заходам сільські творчі колективи можуть поділитися досвідом, показати свої таланти, які не обмежуються лише співами і танцями. Приміром, на одному з концертів грав духовий оркестр, а співочий гурт “Берегиня” славиться не лише своїми голосами, але й власним композитором. “Мої дівчатка-берегиньки підказують мені сюжети, а я на них створюю мелодії. Ми завжди намагаємося виконувати щось нове і не дуже любимо співати те, що вже співано-переспівано багато разів до нас”, - розповідає композитор і керівник колективу в одній особі Галина КВІТКА.

До того ж, творчі колективи самі прагнуть долучатися до творчості й, попри роботу, якої у селі вдосталь завжди, таки знайшли час, щоб потішити своїми талантами і себе, і глядачів.

18.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2011p. 
На головну сторінку