Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №515 від 25.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Харків покаже, як треба

18 серпня голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов підписали угоду про співпрацю. Основними передумовами договору є багато спільних інтересів наших областей у гуманітарній, соціальній сферах, розвитку промисловості та сільського господарства, інвестиційних можливостях, у частині розвитку місцевого самоврядування.

Як зазначив Юрій Кічатий, у соціальній сфері харківська сторона має досвід із запровадження “соціальної картки” для соціально незахищених верств населення. Цей досвід буде надзвичайно корисним, адже в області проживає найбільша в Україні кількість багатодітних сімей.

Для розвитку сільського господарства вже подали документи для створення оптового ринку сільськогосподарської продукції спільно із Харківською областю шляхом проведення спільних ярмарків. З нашого боку, це сільськогосподарська продукція, адже Рівненщина - область аграрна. Харківщина ж - промислово розвинутий регіон, тому з їх боку - це мала механізація сільськогосподарських робіт, засоби захисту рослин та інше.

Крім того, у харків’ян великий досвід із енергозбереження. У кожен гуртожиток, в будинок електроенергія подається за рахунок передплачених карток. Закінчились кошти - вимкнулася електроенергія. Такий захід сприяв ощадливому використанню ресурсу. Наприклад, навчальні заклади Харківщини економлять 40% коштів, які раніше витрачались на оплату електроенергії.

25.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 25.08.2011p. 
На головну сторінку