Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №516 від 01.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Виноград треба їсти всім

Виноград треба їсти всім

Виноград багатий на вітаміни А, В, Р і С, щавлеву, лимонну, янтарну та глюконову, а також фолієвої кислоти. Багато у винограді і кальцію, фосфору, калію, заліза, магнію і селену. При регулярному вживанні в їжу винограду мож-на очиститися від небезпечних вільних радикалів, що скупчуються в організмі і викликають старіння і численні захворювання. Це забезпечують флавоноїди, що містяться в винограді.

Виноград стали застосовувати як основний продукт для дієтичного харчування, щоб знизити вагу і поліпшити стан крові. Такий вплив дуже корисно для організму жінок, які страждають від надмірної ваги. Виноград варто вживати і тим жінкам, які не ставлять перед собою за мету схуднення. Крім цього, можна позбутися мігрені, постійної втоми, порушень травлення і обміну речовин, захворювань нирок.

Виноград дозволяє підвищити рівень сексуальності жінки і посилити статевий потяг. Користь винограду проявляється тут у насиченні його рослинними пігментами і проантоціаніди. Саме ці речовини вкрай необхідні для того, щоб організм жінки міг протистояти розвитку ракових клітин, що вражають молочні залози. Виноград рекомендують тому вживати в їжу і як профілактичний засіб, і як лікувальний, якщо хвороба вже почала розвиватися.

Але слід пам’ятати, що при вживанні винограду разом з молоком може наступити нетравлення або розлад шлунка, а при поєднанні зі спиртними напоями на організм жінки може бути заброньований згубний вплив.

Щоб вивести радіоактивні речовини, рекомендується з’їдати щодня гілочку винограду будь-якого сорту. У виноградній шкірці присутні пектини, що дозволяють очистити організм від шкідливих радіоактивних компонентів.

Велику роль для організму жінки виноград грає і при заняттях будь-яким видом спорту, причому на професійному і на аматорському рівнях. Ці ягідки дуже швидко відновлюють сили і підвищують рівень витривалості, сприяють зміцненню та відновленню серця та інших м’язових груп. Жінки, робота яких пов’язана також і з розумовою працею, теж можуть використовувати виноград, як засіб, що підвищує працездатність.

Неоціненна користь винограду здатна проявлятися ще й у тому, що він захищає жіночу ніжну шкіру від того впливу, який їй доводиться випробовувати під сонячними променями. Вони, як відомо, видають потужні потоки ультрафіолету, які роблять шкіру в’ялою, провокують її швидке старіння, викликають опіки на занадто чутливих шкірних покривах. Як наслідок, у багатьох жінок розвиваються меланоми, епідерміс пошкоджується, з’являються незворотні наслідки і онкологічні захворювання. За допомогою смачного винограду як раз і можна звести до мінімального ризику сонячний вплив. У винограді містяться особливі речовини, які протистоять дії ультрафіолету і пригнічують їх.

01.09.2011Ольга ЯРОШМ



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2011p. 
На головну сторінку