Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №519 від 22.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Субсидії дають

На Рівненщині протягом січня-липня 2011 року субсидії на відшкодування оплати житлово-комунальних послуг призначили для 8,8 тисячі сімей. А це у 3,3 рази більше, ніж торік.

Загальна сума субсидій з початку року становила 1340,6 тис. грн, а середній розмір призначеної субсидії на одну сім’ю в липні поточного року склав 18 грн.

На Здолбунівщині криза

Найвищі рівні зареєстрованого безробіття спостерігаються у Здолбунівському районі - 5 відсотків. Трохи нижчий показник у Демидівському та Радивилівському районах. А найнижчі - у Кузнецовську та Рівненському районі.

Розмір допомоги із безробіття в середньому на одного безробітного у серпні 2011 р. становив 815 грн, що менше на 15,1% законодавчо встановленого в цьому місяці розміру мінімальної заробітної плати (960 грн).

Інвестор прийде, якщо…

Про необхідність внесення змін до законодавства України про статус земель, постраждалих від аварії на ЧАЕС, сьогодні йшлося під час засідання Ради регіонів при Президентові України. Члени Ради регіонів звернули увагу Президента на необхідність прийняття закону України про сільськогосподарського товаровиробника. Як пояснив Юрій Кічатий, у державі давно назріла потреба на законодавчому рівні жорстко регламентувати механізми ціноутворення в сільському господарстві саме на користь виробника.

Чорнильний рекорд

25 вересня за проектом кореспондента газети Хмельницької АЕС Олександра Шустерука в селі Оженин Острозького району встановлюватиметься рекорд - найбільша в Україні піраміда з кулькових ручок на Рівненщині. Організатором акції виступить педагогічний та учнівський колективи Оженинської загальноосвітньої школи №2.

Рокитнівщина у передовиках

Сучасний зал відозв’язку обладнали в Рокитнівському відділі освіти. Донедавна єдиний відеоконференцзал функціонував лише у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Тим часом такі зали планують створити у кожному районі краю, розповів заступник голови ОДА Олексій Губанов. Справа у тому, що нині на часі проводити курси для педагогів саме у форматі відеоконференцзв’язку. Це доволі дієво, до того ж економить бюджетні кошти.

Найфаховіша

Переможницею V Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності медичних сестер “Ескулап-професіонал”, що відбувався у нашій області, стала Олеся Демборинська. Вона представляла Тернопільщину. Загалом журі, призначене Міністерством охорони здоров’я України, наймайстернішу медсестру обирали з 24 конкурсанток.

22.09.2011



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2011p. 
На головну сторінку