Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №521 від 06.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реалії

Комуналку ставлять на облік

Комуналку ставлять на облік

Василь Берташ поставив завдання оснастити тепло- та водопостачальні підприємства Рівненщини засобами обліку до 15 жовтня. Це допоможе контролювати втрати та витрати комунальників, а відтак люди платитимуть справедливу ціну за їхні послуги. Крім того, цього вимагає Кабмін. Урядовці переконані, що чіткий облік є основою реформування проблемної житлово-комунальної галузі.

Ще влітку теплопостачальникам області бракувало для повного контролю 123 лічильники відпуску теплової енергії. Нині майже сотню з них уже придбали та встановили. На це витратили майже три мільйони гривень. Тепловики інвестували власні кошти, а частину витрат профінансували з місцевих бюджетів. Наразі, доручення Василя Берташа стовідсотково виконали в Рокитнівському та Сарненському районах. Всі лічильники має й одне рівненське теплогенеруюче підприємство - ПАТ “Рівне-Еско”.

Водночас для повного технологічного обліку води на Рівненщині потрібно 157 лічильників, 112 із них вже встановлено, а для стоків - 39 лічильників, з яких 8 встановлено. Стовідсотковий контроль запроваджено в Березнівському, Дубенському та Здолбунівському районах, а також містах Острог, Дубно та Кузнецовськ.

Між тим, тепло на Рівненщині планують подати вже з наступного тижня. Орієнтовна дата подачі теплоносія запланована на десяте жовтня, оскільки саме відтоді прогнозують зниження середньодобової температури до 8 градусів за Цельсієм. Всі економічні та технічні вимоги теплопостачальники Рівненщини виконали. Зокрема, у столиці не мали зауважень до розрахунків підприємств області за спожитий газ, а також оснащення їх лічильниками.

06.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2011p. 
На головну сторінку