Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №522 від 13.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

М’ясо перевірятимуть!

Незабаром стартує перше в Україні незалежне дослідження якості м’яса та м’ясопродуктів на підприємствах вітчизняних виробників. У дослідженні беруть участь всі державні контролюючі органи.

Проект “Дослідження якості м’яса та продуктів м’ясопереробки - аудит українських виробників” перевіряє технологічний ланцюг виробництва м’яса від сировини до упаковки та якість продукту для кінцевого споживача. Дослідження охоплює виробників м’яса курятини, свинини та продуктів м’ясопереробки (ковбасних виробів та напівфабрикатів).

До складу експертної групи, що здійснюватиме перевірку м’яса, включено представників Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів (Держспоживстандарт), МОЗ, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Укрметртестстандарту, Інституту екогігієни і токсикології, Технологічного інституту молока і м’яса, УкрНДІ “Ресурс”.

Буде досліджено виробничі умови на підприємстві, а також зразки продукції, відібрані безпосередньо на виробництві. Усі дії буде здійснено під наглядом комісії експертів та представників виробника. Дослідження проводитиметься експертами Випробувальної лабораторії хімічно-біологічних і радіологічних чинників Державного науково-дослідного інституту.

13.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2011p. 
На головну сторінку