Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №523 від 20.10.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Тепла немає через повітря

На міністерському селекторі до нашої області не було зауважень щодо своєчасності пуску тепла. Тим не менш, скарги від краян впродовж усього опалювального сезону прийматимуть диспетчерські служби, які працюють у містах і районах області. Володимир Новак проаналізував звернення, що надходять на “гарячі телефонні лінії”. За його словами, нині найпоширенішою причиною відсутності тепла в домівках є повітря у системах опалення.

У Берташа є План

Під час останнього візиту Василя Берташа до Польщі сторони підписали План дій на 2011-2013 роки. Відповідно до нього, Рівненщина та Вармінсько-Мазурське воєводство співпрацюватимуть, зокрема, у сферах освіти, культури, спорту, туризму, охорони навколишнього середовища. Ділитимуться досвідом й тренери спортсменів. Також на Рівненщині щороку проводитимуть День Європи та Тиждень польської культури, натомість у Вармії та Мазурах влаштовуватимуть Дні української культури.

Газифікація триває

Жителі двох сіл Іванівна та Березівка Корецького району відтепер можуть користуватися газом. Ще торік Корецький район був одним з найменш газифікованих - лише на 20 відсотків. Тому в 2011 році на газифікацію Корецького району залучили понад 24 мільйони гривень. Це кошти НАК “Нафтогаз” та власні гроші ПАТ “Рівнегаз”.

Тим часом цьогоріч у Корецькому районі планують газифікувати ще чотири села - Користь, Новини, Бриків та Богданівку.

У всіх сальмонельоз

Рівненські санепідеміологи знають, чому потруїлися люди у Млинові. Нагадаємо, що після святкування Дня подяки до Млинівської та Дубенської лікарень потрапили 35 чоловік із харчовим отруєнням. Причина у бактерії сальмонели, яка і викликала спалах сальмонельозу. Наразі стан хворих задовільний.

Не забувають своє коріння

14 жовтня відбулася зустріч мешканців Малівської сільської ради с.Малеве Демидівського району з жителями Великоозерянської сільської ради Дубровицького району, приурочена 20-ій річниці переселення. Згідно з Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, частина громадян сіл Великоозерянської сільської ради були переселені із радіоактивно забрудненої території Великоозерянської сільської ради 1991 року в Демидівський район.

Своїм колишнім землякам демидівчани продемонстрували відеофільм про життя переселенців у с.Малеве, а фольклорний колектив Малівської сільської ради, у складі якого більшість колишніх жителів Великоозерянської сільської ради, зірвав гучні оплески присутніх.

20.10.2011



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2011p. 
На головну сторінку