Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комісія

Дубенські медики будуть без зарплати

Гостру дискусію та обговорення серед членів постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської облради викликало звернення Дубенської міської ради про фінансову допомогу працівникам охорони здоров’я.

Начальник головного фінансового управління Дубенської міської ради Світлана РОЗМИСЛОВИЧ роз’яснила причини - нестача коштів міського бюджету для виплати заробітної плати медикам у листопаді-грудні 2011 року в сумі 2 млн. 603 тис.грн. Проведена протягом року оптимізація медичної галузі міста дала економію фонду оплати праці у сумі 284 тис.грн, але і цього недостатньо.

Обурення викликала ця ситуація у голови постійної комісії Олексія Кособуцького: “Невже міський голова Василь Антонюк разом з міськрадою на початку року не розуміли, що коштів на таку розгалужену мережу закладів охорони здоров’я у міському бюджеті не вистачить? Тим паче, що постійна комісія ще в лютому 2011 року розглядала це питання та попереджала міського голову про необхідність економії та приведення міського бюджету до збалансованого вигляду. Безвідповідально так ставитися до справи”.

Цю ж позицію підтримали депутати обласної ради - члени постійної комісії - перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко та начальник управління охорони здоров’я Віталій Бойко. Крім того, вони висловили позицію облдержадміністрації щодо створення в Дубенському районі єдиної вертикалі медичних закладів - створення центральної районної лікарні, як це зроблено в інших районах області. Життя показало, що така структура медичних закладів є найбільш ефективною та дієвою, медична допомога жителям і району, і міста буде надаватись на більш високому, якісному рівні, не буде виникати жодних непорозумінь між різними гілками влади, через що не будуть страждати люди - працівники медичних установ та пацієнти.

Депутати погодились з таким баченням вирішення проблеми в цілому, але надавати допомогу з обласного бюджету міському бюджету Дубно відмовились.

03.11.2011



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2011p. 
На головну сторінку