Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Затримання

Мешканці Північного зітхнули з полегшенням

Протягом вересня-жовтня чергова частина Рівненського МВ УМВС зареєструвала понад десяток крадіжок ліфтового обладнання. Мешканці будинків мікрорайону Північний зазнали неабияких незручностей.

19 жовтня о 8.40 пролунало чергове повідомлення про крадіжку комплекту плат.

- Зранку мені зателефонував диспетчер і повідомив, що висвітилося відімкнення ліфта на вулиці Волинської Дивізії,11а, третій під’їзд, - розповів Роман КОНОВАЛЬЧУК, електромонтер з ліфтів. - Близько восьмої години ми з колегою приїхали і побачили, що відкриті двері машинного відділення. Кришка гальм була знята, а комплект плат відсутній.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. При огляді вхідних дверей міліціонери помітили пошкодження замка. Експерт зняв відбитки слідів, залишених зловмисником. Міліціонери припускали, що це могла бути одна й та сама особа, яка орудує на Північному.

- Оперативно-розшуковими заходами минулого тижня були встановлені дві особи, причетні до скоєння більше десятка крадіжок із ліфтового обладнання, - коментує перший заступник начальника Рівненського МВ УМВС Віталій МАРХАЛЬЧУК. - Під час обшуку помешкання 26-річного рівнянина Ярослава вилучили три пари кросівок, однієї з яких підошва збіглася із вилученими слідами, залишеними на місці злочинів. Крім цього, у молодика вилучили й залишки викрадених плат. В іншого ж, однолітка Івана, при обшуку нічого не виявили.

Іван у минулому вже мав проблеми із законом. Він відбув покарання за грабіж. А от Ярослав зіштовхнувся із правоохоронцями вперше. Він і не відразу зізнався у скоєному.

У цілому на їхньому рахунку 13 крадіжок з ліфтового обладнання, скоєних протягом вересня-жовтня цього року. Звабили ці запчастини зловмисників тим, що у них є, хоч і зовсім мало, позолочені деталі, які вони акуратно “видобували” та збували, адже вартість одного комплекту плат коштує 6 тисяч гривень, а котушок - 800 гривень.

03.11.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2011p. 
На головну сторінку