- Спеціалісти управління у справах захисту прав споживачів звертають увагу, в яких умовах зберігається продукція, тобто перевіряють санітарні норми. Також переважують страви для того, щоб встановити, чи відповідає їх вага нормам закладки харчової сировини, зазначеної у меню. Якщо є недовага, факт фіксується в акті і визначається як порушення. Відповідальність за це несе особа, яка робить відважування порцій страв, - розповідає начальник відділу контролю безпеки продовольчого та непродовольчого ринку управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Ірина УДОВИЧЕНКО. - Спеціалісти управління перевіряють наявність документів, які підтверджують якість та безпеку сертифікатів відповідності на усю сировину, що використовується у приготуванні страв.
Відбирається не тільки та продукція, що подана дітям до столу, але й сировина, з якої готують: борошно, цукор, масло, сири тощо. Наприклад, відібране масло у ЗОШ №11 міста Рівне за результатами лабораторних досліджень не відповідало вказаним стандартам за наявністю немолочного жиру.
Тому ми продовжуємо здійснювати контроль стану харчування дітей і до кінця цього року працівники управління у справах захисту прав споживачів планують перевірити усі школи та дитячі садочки області.