Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №530 від 08.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дороги

Один плюс

Один плюс

Попри критику, буцімто, білощебеневі дороги - неякісні, на Рівненщині відбулося чергове відкриття.

Білощебенева дорога з’явилася в селі Одринки Сарненського району. Це не просто сільська вулиця, а сполучення між двома населеними пунктами. Донині, щоб потрапити в сільраду, яка розміщена в Коросту, а старшокласникам - у школу, доводилося долати понад двокілометровий відрізок бездоріжжя. Тож саме цей аварійний шлях громада просила зробити в рамках року сільських доріг.

Проблему селян, а в Одринках проживає більше 600 жителів, вирішили. На будівництво білощебеневої дороги виділили майже півмільйона бюджетних гривень. Відтепер дошкільнятам, яким відкрили оновлений дитсадок, а також усім селянам буде легше добиратися в Корост. Водночас тепер громаді потрібно визначити вулицю, яка нині є найпроблемнішою в Одринках. Її необхідно включати до переліку об’єктів, які будуватимуть у 2012-му, адже програма сільських доріг буде продовжена.

Цьогоріч у рамках реалізації обласної програми будівництва сільських доріг запланували оновити майже 350 кілометрів дорожнього покриття, а це 744 об’єкти. На це спрямували всю субвенцію з держказни - майже 62 мільйони гривень, а також більше 26 мільйонів гривень зі спецфонду обласного бюджету. Нині понад 700 сільських вулиць вже здали в експлуатацію, а будівельники завершують об’єкти, які проходили тендер.

І у переважній більшості, селянам, які роками тонуть у багнюці, щоразу після того, як закінчиться дощ, все одно - білощебенева це дорога чи асфальтована. Головне, щоб була. І якщо зараз немає можливості заасфальтувати всі дороги, то основа вже зроблена. І потім, коли з’являться гроші, на неї залишиться покласти тільки верхній шар асфальту.

08.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2011p. 
На головну сторінку