Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №533 від 29.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Ліквідатори матимуть землю

У смт Клевань Рівненського району відбулася зустріч ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції із керівництвом району та області, керівниками управлінь. Чорнобильці мали можливість задати запитання, які їх турбують, а саме виплата пенсій та пільг, а також отримати на них відповідь. Вони також вирішили створити єдину громадську організацію, яка представлятиме та відстоюватиме їхні інтереси. Під час зустрічі ліквідатори порушили й житлове питання. Втім, виконати державні зобов’язання про надання квартир місцева влада не може. Зважаючи на це, перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко зазначив, що кожному ліквідатору з Рівненського району буде виділено земельну ділянку. Нині таких тут проживає 240 чоловік.

Особливих збільшилося

Кількість тих, хто отримуватиме підвищені пенсії, більшає. Усі вони мають особливі заслуги перед Україною.

Справи 264 краян розглянули та погодили на спеціальній комісії при ОДА. Відтепер ці жителі області, окрім основних пенсій, додатково отримуватимуть від 20 до 40 відсотків прожиткового мінімуму (від 160 до 320 гривень, залежно від особистих заслуг кожного).

Відтак, у 2011 році пенсії за особливі заслуги перед Україною встановили понад 5 тисячам жителів Рівненщини, які нагороджені орденами, медалями, почесними грамотами, а також мають звання “Заслужений” та “Мати-героїня”.

Гурби: процес триває

Роботи з облаштування пантеону в урочищі Гурби продовжаться наступного року. У цьому депутатів запевняв голова обласної ради Юрій КІЧАТИЙ. Використати виділені на роботи 200 тис. грн у повному обсязі не вдалося через низку об’єктивних причин.

Зокрема, до кінця не вирішено питання з власністю об’єкта та земельною ділянкою, на якій він розташований.

“Процес триває. Тому пропоную повернутися до розгляду питання пантеону в Гурбах, коли будемо верстати бюджет області на 2012 рік. Тоді ми зможемо передбачити відповідні кошти на завершення об’єкта. Щоб наступного року гідно відзначити 70-річчя УПА”, - наголосив Юрій Кічатий.

29.12.2011



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2011p. 
На головну сторінку