Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №533 від 29.12.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Віктор МАТЧУК: Бюджет із газом за $416 доводить, що Росія на поступки вже не піде

Прийняття урядом проекту бюджету зі старою ціною на газ свідчить про те, що Росія уже не піде на поступки Україні у газовому питанні. На цьому в ефірі “5 каналу” наголосив народний депутат від “Нашої України” Віктор Матчук.

“Ще зранку у середу в Азарова були сподівання, що будуть досягнуті якісь домовленості по газу. А вже ближче до вечора стало зрозуміло - Росія на поступки не піде і, на жаль, потрібно приймати ту ціну на газ, яка є”, - сказав він.

Нардеп також наголосив, що причини газових невдач України криються не тільки в угодах, які колись уклала Юлія Тимошенко, а “в тій легкості, з якою були укладені Харківські угоди минулого року”.

“Росія пам’ятає, як легко вона тоді досягла своєї стратегічної мети. І вона не розуміє, чому не може повторити той бліц-криг. Тому зараз вона буде додушувати, буде додавлювати”, - переконаний Віктор Матчук.

При цьому нашоукраїнець не погодився із думкою прем’єра Росії Володимира Путіна про те, що Україна “п’є кров” у Росії.

“Ситуація перевернута з ніг на голову. Тому що саме Росія через Газпром висмоктує соки з України. Україна є найбільшим споживачем російського газу. Ми споживаємо газу більше, ніж Німеччина та Польща. І тим не менше, ми платимо найвищу ціну за російський газ”, - зауважив він.

29.12.2011Прес-служба народного депутата України Віктора МАТЧУКА



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2011p. 
На головну сторінку