Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №538 від 03.02.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скандал

Боротьба за “Гавану” триває

Навколо кафе “Гавана” продовжують вирувати італійські пристрасті. Проблема і власник залишилися ті ж, а от орендарі і сума боргу вже інші.

У 2009 році власником цього закладу став італієць Джорджіо Морано. А вже 2011 року кафе “Гавана” взяло у безкоштовну оренду до 2014 року підприємство “Сіті-Статус”. Безкоштовною ця оренда виявилася тому, що вище зазначене підприємство надавало Джорджіо Морано юридичні послуги та оформило документи на право власності кафе, яких до того в італійця, за словами директора “Сіті-Статус” Сергія Петрушина, не було. Окрім того, фірма позичила італійському підприємцю півтора мільйона гривень на розвиток бізнесу. Та фінал цієї історії виявився непередбачуваний. Власник кафе “Гавана” хоче розірвати договір оренди та відмовляється повертати позику.

- У червні 2011 року Джорджіо Морані мав повернути позику, - розповідає директор підприємства “Сіті-Статус” Сергій ПЕТРУШИН. - Але до сьогодні не зробив цього. Тому в листопаді я був змушений подати позовну заяву до Рівненського міського суду про повернення коштів та нарахованих відсотків.

Щоб довести свою правоту, орендарі продемонстрували журналістам безліч документів, одним з яких була копія угоди на оренду приміщення. Що стосується оригіналу документа, то його, за словами Сергія Петрушина, вилучили УБОЗівці для подальшого розслідування. Адже за документами італійський підприємець заборгував і державному бюджету України.

Сам Джорджіо Морані на прес-конференцію не з’явився і на телефонні дзвінки не відповідає. Також він надіслав попередження, у якому вимагає від Сергія Петрушина гроші у сумі 543 тисячі 735 гривень, які визначив, як збитки, що йому завдали та два мільйона гривень моральної шкоди.

Хто ж у цій ситуації правий, а хто ні - вирішуватиме суд. Орендарі ж звільняти приміщення не збираються.

03.02.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2012p. 
На головну сторінку