Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №544 від 22.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напередодні

Рівняни радили депутатам

Коаліція громадських організацій “ДЗВІН” вирішила зробити ближчими виборців та депутатів. Для цього 16 березня на майдані Незалежності в Рівному була проведена акція “Порадь депутату”. Волонтери коаліції опитували громадян про новий виборчий закон, зокрема про те, що подобається, а що хотілося б змінити у правилах обрання депутатів.

Варто відзначити, що громадяни, все-таки покладають великі надії на майбутні вибори, і тому більшість з них планують голосувати у жовтні цього року. Щоправда, відповідаючи на запитання, чим зумовлені зміни у виборчому законодавстві, рівняни переконані - насамперед за бажанням діючими депутатами зберегти владу. При виборі кандидатів громадяни звертатимуть увагу на їхню репутацію, зіставлятимуть з власними політичними поглядами, оцінюватимуть здатність працювати. Причому не тільки над законами, а ще й будівництвом нових доріг, лікарень, шкіл. Ніхто не зізнається в тому, що ладен продати свій голос.

Що ж до порад депутатам щодо вдосконалення виборчого законодавства, найчастіше лунали такі - зниження прохідного бар’єру, провадження відкритих списків, обмеження кількості каденцій депутатів двома строками, провадження відповідальності за невиконання передвиборчих обіцянок.

Що ж, поради досить слушні, але чи прислухаються до них депутати. Подібні акції пройшли по всій Україні. Результати опитувань будуть систематизовані та через засоби масової інформації і напряму передані народним обранцям. Можливо, при внесенні змін до законодавства щось із побажань рівнян і буде враховано.

22.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2012p. 
На головну сторінку