Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №545 від 29.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Соціальні ініціативи президента - черговий передвиборчий піар-хід влади

Оцінюючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича, в партії “УДАР” вважають, що вони є нічим іншим, як черговим передвиборчим піар-ходом Партії регіонів для порятунку власного рейтингу.

Зокрема УДАРівці підкреслили, що усі “ініціативи” є нічим іншим, як скопійовані ініціативи Ющенка та Тимошенко. Різняться вони лише тим, що якщо попередники Януковича принаймні розраховували витрати, які потрібно зробити для реалізації даних ініціатив, то Віктор Федорович цим не переймається. Його ініціативи швидше нагадують суцільний піар казкового майбутнього.

В “УДАРі” підкреслюють, що навіть самі урядовці визнають, що коштів на виконання ініціатив немає - ані “15-16 мільярдів”, про які говорить віце-прем’єр Сергій Тігіпко, ані тим більше 25 мільярдів, - якщо додати ще й ініціативи щодо “доступного житла”. А наповнення бюджету за рахунок джерел, які називає Тігіпко - оподаткування багатства, обмеження виведення капіталу за кордон, закривання “вікон” для втечі коштів в офшори - для “УДАРу” виглядають фантастично. У партії пояснюють, що фантастично ці джерела фінансування виглядають не тому, що неможливі у принципі - а тому, що ця влада досі робила якраз протилежне.

- Згідно з їх деклараціями, наші Президент і урядовці - просто злидні, адже свої яхти, вертольоти і маєтки вони не декларують, а скромно пишуть, що живуть на одну зарплату. Та й сам Тігіпко, коли продав свій банк іноземцям, не заплатив всі податки з оборудки до державного бюджету, - підкреслюють в Рівненській обласній організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка”.

На думку “УДАРу”, про це натякав і сам Президент в одному зі своїх телеінтерв’ю. Зокрема, він зазначив, що видавати кошти людям взагалі-то не поспішатимуть. А переконуватимуть вкладати їх на якісь рахунки чи схеми. Це відразу викликало запитання у громадян: а чи будуть задекларовані президентом “цукерки” матеріалізовані взагалі?

Найбільш ймовірним для “УДАРу” видається сценарій, за якого тему “ініціатив” розкручуватимуть, як піартехнологію до закінчення парламентських виборів, а після них просто забудуть, як і про решту обіцянок.

- Влада імітуватиме виконання “соціальних ініціатив”, “телеящик” розповідатиме про це щодня (тим більше, що державні телекомпанії навіть зобов’язали це робити офіційним листом) - аж поки не пройдуть вибори, і про ініціативи владі можна буде забути, - говорять партійці “УДАРу”.

“У Рівненській обласній організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка” переконані, аби соціальні ініціативи не залишилися порожніми обіцянками, вони мають спиратися на здоровий розвиток економіки. А не паперово-показушний, що існує лише у фантазіях нинішнього уряду. Та такий розвиток буде можливий, якщо звільнити економіку України від пут, якими міцно оплутала її ця корупційна влада.

29.03.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2012p. 
На головну сторінку