Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №547 від 12.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розслідування

“МММ-2011” є в Рівному, але немає в Україні

“МММ-2011” є в Рівному, але немає в Україні

Сергій Мавроді почав активно рекламувати “МММ-2011” у Рівному. Про це яскраво свідчать білборди та розтяжки у різних районах обласного центру. Зокрема, зображення Мавроді з логотипом фінансової піраміди “МММ” вже розміщено на вулиці Соборна в районі парку “Ювілейний”, на вулиці Млинівська, біля кафе “Блюз”, у мікрорайоні “Північний”, в центрі міста на будівлі центральної аптеки та в районі Басового кута.

Зокрема, на білбордах великим шрифтом розміщено написи: “Мы можем многое!” та “Нам уже - год!”.

Як пояснив прес-службі РОО УНП представник Рівненського відділення компанії “МММ” пан Богдан, фінансова співпраця рівнян з компанією “МММ” дозволить їм збагатитися у вкрай стислі терміни. Найменший термін вкладу - один місяць. За його словами, вклавши 1000 гривень на початку місяця - наприкінці можна отримати 1200.

- Цього разу рівнян вже ніхто не обдурить, оскільки порівняно зі зразком “МММ” 90-х років, коли усі вкладені кошти йдуть вверх до власників структури, нинішня компанія передбачає акумулювання усіх грошей у так званого “десятника”, який віртуально керуватиме коштами десяти мешканців Рівного. Коштами ж “десятників”, у свою чергу, керуватиме “сотник” і так далі, - з романтичним захопленням розповів Богдан.

Що ж до факту відбування покарання Сергія Мавроді у в’язниці за організацію фінансової піраміди “МММ” на початку дев’яностих, яка обікрала близько мільйона чоловік, то рівненський представник назвав це провокацією ЗМІ, які перекрутили інформацію та змусили вийти сотні тисяч росіян на вулицю.

Прес-службі УНП вдалося з’ясувати, що юридична особа “МММ-2011” не має ліцензій на діяльність в Україні. Про це повідомили у Держфінпослуг.

В установі наголосили, що інформація про юридичну особу, найменування якої “МММ-2011”, до Державного реєстру фінансових установ, який ведеться Держфінпослуг, не вносилась. “Статусу фінансової установи така особа не набувала, відповідних ліцензій не отримувала”, - сказано у повідомленні.

У Держфінпослуг також додали, що діяльність з надання будь-яких фінансових послуг, що передбачають пряме або опосередковане залучення фінансових активів від фізичних осіб, а також страхова діяльність може здійснюватися тільки після отримання ліцензії.

У зв’язку з цим Рівненська обласна організація УНП підготувала звернення до Прокуратури Рівненської області, Головного управління МВС України в Рівненській області та Служби безпеки України з проханням перевірити діяльність нової фінансової піраміди в Рівному, вжити заходів відповідного реагування та у разі потреби порушити кримінальну справу за ст.190 Кримінального кодексу України (“Шахрайство”) та ст.14 ККУ (“Готування до злочину”).

ДОВІДКОВО. За інформацією сайту http://sergey-mavrodi.com, наразі в Росії відкрито 341 офіс “МММ-2011”, в Україні - 100 представництв, Білору-

сі - 2, Казахстані - 13, Німеччині - 3, в Південній Америці, Греції, Литві, Англії, Іспанії та Чехії - по одному.

Нагадаємо, близько року тому засновник знаменитої піраміди “МММ” Сергій Мавроді оголосив про створення нового проекту “Ми можемо багато”. Він запевнив, що шахраювати більше не буде, і вкладники отримуватимуть 20% прибутку щомісяця.

21 січня 2012 року експертна рада Федеральної антимонопольної служби РФ одноголосно визнала “МММ-2011” фінансовою пірамідою і зауважила, що проти Мавроді можна порушити справу за двома статтями Кримінального кодексу.

12.04.2012Прес-служба Рівненської обласної організації УНП



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2012p. 
На головну сторінку