Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №547 від 12.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стратегія

Замість ринків - торговельно-сервісні комплекси

Фахівці Головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА розробили програму розвитку роздрібних ринків до 2015 року. Так, нині в області їх функціонує 69. Тут облаштували майже 25 тисяч торговельних місць. Втім, більшість із них потребує оновлення, створення комфортних умов, додаткових складських приміщень і торгово-технологічного обладнання.

Тож перспектива - за перетворенням ринків у торговельно-сервісні комплекси, де кожен продавець матиме належно облаштоване робоче місце, а покупцеві пропонуватимуть широкий асортимент товарів та увесь перелік послуг. Над цим має працювати місцева влада кожного району та міста разом із власниками ринків. Приклад такої співпраці вже є у Володимирці, де замість звичайного ринку створили торговельно-сервісний комплекс.

Василь Берташ проревізував його роботу під час поїздки у Володимирецький район. Він ознайомився з новоствореними умовами праці та подальшими перспективами розвитку комплексу. Голова облдержадміністрації наголосив, що підприємець, який винаймає площу для реалізації продукції чи надання послуг, має платити економічно обґрунтовану оренду. Її розмір мусить бути чітко визначений у всіх містах і районах, оскільки від того залежить успішність малого та середнього бізнесу Рівненщини.

Тож найближчим часом власні перспективні плани розвитку ринків мають розробити всі адміністративні одиниці. У них необхідно обумовити і терміни виконання, щоб можна було чітко відстежити загальнообласну стратегію.

12.04.2012



Рівне-Ракурс №10 від 12.04.2012p. 
На головну сторінку