Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №548 від 19.04.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ювілей

Пластуни святкують сторіччя

Пластуни святкують сторіччя

12 квітня сто років тому склали присягу перші представники скаутського руху. У Львові Олександр Тисовський, Іван Чмола та Петро Франко створили українську скаутську організацію юних розвідників “Пласт”. 12 квітня 1912 року Олександр Тисовський привів до присяги перший юнацький гурток. Саме ця дата увійшла в історію як день заснування “Пласту”.

Впродовж 2012 року в Україні планується проведення багатьох акцій, які будуть присвячені цій події. Однією з головних пластових подій 2012 року стане Ювілейна міжкрайова пластова зустріч, яка буде складатись з кількох етапів: таборового, мандрівок для сеньйорів та ювілейної зустрічі у Львові.

А от у Рівному сторічний ювілей “Пласту” розпочали святкувати із Всеукраїнської акцій “Домінація”. Її суть полягає в тому, що рівненські пластуни складатимуть із доміно, на яких зображені герби міст та селищ міського типу України, величезний тризуб. Метою заходу є ознайомити громадськість з діяльністю організації “Пласт”, розповісти про історію гербів українських міст, об’єднати українців навколо державних символів.

- Одним із заходів запланованих на святкування сторіччя є саме “Домінація”, - розповідає пластунка рівненського осередку “Пласт” Віра МИРОНЮК. - Ця акція проходить у нашому місті вперше. Вона внесена до Національних рекордів України як “Найбільший тризуб викладений з фігур доміно”. Для того, аби в результаті побачити герб, учасникам потрібно зібрати 95 пазлів, на яких зображено 550 гербів. Ці пазли мандрують всією Україною. Ми їх отримали від Сімферополя і далі вони подорожуватимуть різними осередками нашої країни, де знаходиться “Пласт”.

Складання 12-метрового тризуба із доміно - це лише одна із численних акцій запланованих на святкування сторіччя. Протягом року скаути планують організовувати різні зустрічі, концерти та акції, аби якнайкраще відсвяткувати свій ювілей.

19.04.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 19.04.2012p. 
На головну сторінку