Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №550 від 03.05.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сам собі терапевт

ЯК ХАРЧУВАТИСЯ І ОБИРАТИ ПРОДУКТИ ПРАВИЛЬНО,

щоб не було проблем з кишківником

1. Тримайтеся подалі від продуктів неприродного кольору (прийом харчових фарбників буде далеко не корисним).

2. Не купуйте знежирених продуктів.

3. Відмовтеся від бульйонних кубиків.

4. Не купуйте консерви, на етикетці яких написано “спеції” без перерахування самих спецій.

5. Уникайте продуктів із такими складниками: соєва олія/білок, бавовняна олія, кукурудзяна/пальмова олія, кулінарний жир/крохмаль/сироп, лецитин.

6. Зведіть до мінімуму ковбаси й напівфабрикати.

7. Не варто нехтувати неприглядними овочами, фруктами й сухофруктами (темна курага з крапочками натуральніша за яскраво-червону, а яблуко, погризене черв’яком, корисніше за глянцеве й ідеально гладке).

8. Усвідомте, що непорядні магазини (в т. ч. супермаркети) йдуть на хитрощі. Наприклад, м’ясо, риба й морепродукти “приймають ванни” з антибіотика левоміцитину. Ці процедури продовжують життя продукту більш, аніж у 2 рази. Де тоді купувати продукти? Навіть бабусі в хусточках із ангельським виглядом на базарі можуть обманути. Тут діє універсальне правило “чуйки”: якщо продукти на вигляд/навпомацки/на запах викликають підозру, чи просто інтуїція кричить, що це неякісний товар - не купуйте!

9. Не дозволяйте нездоровій ліні та псевдокомфорту псувати вам життя та здоров’я. Набагато легше купити пігулки, аніж відмовитися від звичного шоколадного тістечка до ранкової кави. Чи, наприклад, випити таблетку при головному болі простіше, аніж вимкнути телевізор, вийти на свіже повітря, порухатися й випити склянку чистої води. Отож ведіть здоровий спосіб життя, пийте якісну воду, не вживайте їжу, що сприяє порушенням в роботі організму, не зловживайте таблетками.

03.05.2012Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 03.05.2012p. 
На головну сторінку