Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №555 від 07.06.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Стіна таланту

Стіна таланту

1 червня три десятки картин рівненського юного художника Станіслава Мельничука можна придбати у центрі Рівного на майдані Незалежності. Там проходив благодійний аукціон, виручені кошти з якого підуть на лікування автора картин - Стасика, учня Навчально-реабілітаційного центру “Особлива дитина”. Аукціон-продаж картин Стаса мав назву “Могутній дуб”.

- Саме ці великі потужні дерева, - розповів Стас, - мені подобаються. Картину, яка дала назву виставці, я написав за тиждень.

Картина справді символічна: могутнє дерево і яскраві промені сонця.

- Це промені надії, - каже Стас. Тож яскравими барвами позитиву його творчість насичена сповна.

Хлопчик із народження хворіє на важку недугу, розповіла його мама, - синдром де Тоні-Дебре-Фанконі (нирки не виконують всі функції). Тож ходити він почав лише у 5 років. Натомість малювати навчився з чотирьох років. “Я його садила біля вікна, і син дуже пильно за всім спостерігав, переносив побачене на папір. Малював майже щодня”.

Учасниками аукціону стали представники обласної та міської влади, керівники силових структур, а також небайдужі рівняни. Зокрема, Василь Берташ придбав три картини юного художника, стільки ж і голова облради Юрій Кічатий. Ті роботи, які не продалися, будуть представлені на постійній виставці-продажі в приміщенні облради. Також є задум експонувати полотна Стасика у Дубенському замку, де планують організувати міжнародну виставку робіт дітей із особливими потребами.

07.06.2012



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2012p. 
На головну сторінку