Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Духовне зцілення

Великомучениця Варвара вбереже від раптової смерті

У Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного знаходяться мощі святої великомучениці Варвари, привезені з Володимирського патріаршого собору міста Києва. До 15 травня рівняни зможуть поклонитися нетлінним мощам, яким уже 1700 (!) років. З Рівного святиню перевезуть до Луцька.

За словами викладача Київської духовної семінарії Костянтина Лозінського, мощі мандруватимуть країною протягом року, зупиняючись почергово в кожному обласному центрі. Приурочена ця подія пам’яті мученицької смерті юної дівчини Варвари, яка жила у фінікійському місті Ізіолі у третьому столітті після народження Христа.

- З історичних джерел відомо, що Варвара прийняла смерть від руки рідного батька Діоскора, який не змирився з тим, що вона стала християнкою, - розповідає священик. - Він наполягав, щоб Варвара зреклася віри в Христа.

Коли ж дівчина відмовилася, за наказом Діоскора її роздягнули й вивели на подвір’я. Слуги Діоскора били ніжне дівоче тіло воловими жилами. Підвісивши її тіло до дерева, продовжували катувати. Варвара постійно молилася і чекала, коли її дух вийде з тіла та полине до Христа. Дівчина ледве дихала, конаючи від болю, аж поки батько не відрубав їй голову. Через кілька років після поховання люди розкопали могилу Варвари і виявили, що її мощі нетлінні.

За словами протоієрея Костянтина, якщо люди матимуть таку могутню віру, як юна християнка-великомучениця Варвара, вони обов’язково отримають зцілення від духовних та фізичних недуг. А ще вважається, що великомучениця Варвара оберігає від несподіваної та раптової смерті.

11.05.2006Руслана ГОРУК



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку