Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецький феєрверк

»Весняні дзвіночки» підкоряють серця

»Весняні дзвіночки» підкоряють серця

Від співу дитячих голосів Рівне аж помолодшало

Зал органної та камерної музики наповнювався шквалом аплодисментів, які переходили в овації. “Браво!” - вигукувала публіка, зачарована дивовижним переливами юних голосів... Захоплення слухачів абсолютно зрозуміле, адже учасники ІХ Міжнародного фестивалю дитячого та молодіжного хорового співу “Весняні дзвіночки - 2006” продемонстрували, не побоюся цього слова, - майстер-клас.

З 6 по 9 травня у Рівному проходили урочисті концерти і конкурсні програми, де юні таланти, як рівненські та київські, так і гості з Росії, Білорусі, Латвії та Польщі продемонстрували красу і велич хорового співу.

- На цьому фестивалі ви могли побачити надзвичайно сильних учасників, - розповідає начальник відділу культури і туризму Рівненського міськвиконкому і організатор фестивалю Андрій ТКАЧУК. - Критерії відбору конкурсантів були досить жорсткими. А до складу журі входили хормейстери, заслужені артисти України, викладачі Національної Академії України. В цьому, власне, і полягає високий престиж фестивалю. Хочеться подякувати нашому меценату - Рівненській обласній політичній організації “Народний рух України” і особисто панові Валентину Королюку.

Колективи яскраві, талановиті... Не те слово! Взяти хоча б рівненський хор “Аве Марія”, який відкривав концерт в Органному залі.

- Діти, - розповіла його керівник, заслужений працівник культури України Марія ГОНЧАРОВА, - щойно повернулися із дружньої поїздки у Росію, де дарували своє мистецтво російським слухачам. Але нагоду виступити на фестивалі сприйняли з великим ентузіазмом. І виступили, і отримали від вдячних слухачів хвилю овацій!..

Кожен хоровий колектив був цікавий по-своєму, віддзеркалював культурні та національні особливості певної країни. Так, білоруська “Журавочка” розважила і розсмішила слухачів веселим репертуаром та артистичним виконанням, а Київський хор юнаків та хлопчиків капели ім. Л. Ревуцького під керівництвом заслуженої артистки України Аїди Зайцевої вразив потужністю звучання, - їх багато разів викликали на “біс”.

Задоволеними залишилися не лише слухачі. Дівчатка-конкурсантки з Росії та Білорусії, з якими вдалося поспілкуватися, розповідають, що надзвичайно раді, що приїхали на фестиваль у Рівне. Їм сподобалося усе: і місто, і те, як прийняли. У багатьох із них з’явилися нові друзі. Правда, після виступів деякі дітлахи засинали прямо на стільцях. Мабуть, втомилися від переповнених враженнями днів.

Закриття фестивалю-конкурсу відбулося в обласному академічному музично-драматичному театрі. Члени журі та організатори привітали переможців. Дипломи ІІІ-ІІ ступенів отримали дитячі і молодіжні колективи Рівного, Харкова, а також Москви та Риги. А Гран-прі завоював Київський хор хлопчиків та юнаків капели ім. Л. Ревуцького.

- Ми надзвичайно раді, що здобули таку почесну нагороду, - говорить керівник хору Аїда ЗАЙЦЕВА. - Не очікували, що фестиваль у Рівному відбуватиметься на такому високому рівні. Молоді виконавці отримали гарну можливість показати себе. Якщо буде нагода, ми неодмінно приїдемо знову.

11.05.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку