Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №239 від 11.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скандал!!!

Червоній »погорів» на »Фаетоні»

Червоній »погорів» на »Фаетоні»

Рівненський губернатор Василь Червоній незаконно користувався автомобілем “Фольксваген-Фаетон”, який належить УМВС України в Рівненській області. Про це нещодавно заявив керівник МВС Юрій Луценко. За його словами, бійці Беркута вже повернули машину, але губернатор й досі відмовляється віддати ключі від авто.

Ще за часів Президента Леоніда Кучми МВС отримало у власність кількадесят дорогих легковиків. Юрій Луценко, ставши міністром, на засіданні Кабміну запропонував передати частину дорогих авто в обладміністрації і міністерства. Вже наприкінці липня минулого року з’явилася урядова ухвала про передачу Рівненській облдержадміністрації автомобілів “Фольксваген Таурег” і “Фольксваген-Пасат”. Ще одне шикарне авто “Фольксваген-Фаетон” залишилося на балансі обласного УМВС. Коли обласне управління міліції очолив полковник Сергій Піддубний, автомобіля у його господарстві вже не було. Принаймні, так свідчать результати інвентаризації. Згодом шикарний легковик виявили в гаражі Рівненської обласної адміністрації.

- Незрозумілим чином пан губернатор використовував автомобіль “Фольксваген-Фаетон”, який належить управлінню внутрішніх справ Рівненської області. - розповів Міністр Юрій Луценко. - Він посилається на якісь усні домовленості, усні дозволи, але ж це абсолютно незаконно.

Василь Червоній запевняє, що користується “Фольксвагеном-Фаетон” на законних підставах, бо обміняв його в обласної міліції на “Фольксваген-Пасат”. Щоправда, на папері обмін не був оформлений.

Начальник обласної міліції пан Піддубний попросив губернатора повернути “Фаетон”. Але почув відмову. Довелося в суперечку двох керівників втрутитися спецпідрозділу “Беркут”, який і вилучив автомобіль.

Втім, на згадку про авто Василь Червоній залишив собі ключі.

- Губернатор досі відмовляється повернути ключі від автомобіля, - стверджує пан Луценко. - У цій ситуації, боюся, ми будемо вважати цей автомобіль незаконно викраденим. Знімемо відбитки пальців на кермі, викличемо водія, який використовував авто, і дізнаємося, хто незаконно заволодів чужим майном.

Іншої думки дотримується Василь Червоній, який в інтерв’ю одному із загальноукраїнських телеканалів зазначив наступне:

- Ключі ми не збираємося повертати, оскільки не будемо діяти незаконними методами. Є законні методи, як то: звернення до суду, виконавчої служби, тому лише їй ми зможемо повернути. Я гадаю, в цій ситуації вихід може бути лише один - начальник обласного УМВС просить вибачення. Те ж робить Юрій Луценко.

11.05.2006

Екс-начальник обласного УМВС Григорій Зарічнюк:

- Ми з Червонієм ні про що не домовлялися ні усно, ні письмово. Під час мого перебування на посаді я ніякого відношення до передачі автомобіля губернатору не мав. І в цій ситуації нехай розбираються між собою пани Червоній, Піддубний та Герасимчук.

Начальник обласного ДАІ Едуард Герасимчук:

- Зазначене авто у нас на господарстві не перебуває. Я його не отримував і не продавав!

Радник голови РОДА Віктор Дежнюк:

- Виною всьому неправильно оформлені документи про оренду автомобіля з боку обласного УМВС. Виникає питання, чому про “Фаетон” згадали лише сьогодні? Адже передали його ще минулого року. І хоча пан Піддубний заявляє, що діяв самостійно, бачу тут втручання певних політичних сил.



Рівне-Ракурс №10 від 11.05.2006p. 
На головну сторінку