Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №565 від 23.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Металеве серце України

Ковалі всієї України і навіть з-за кордону приїдуть до Рівного. До Дня міста у парку Шевченка організують справжнє ковальське дійство.

У минулому, коли ще не було плавильних печей і металургів, виробництвом металевих виробів займалися ковалі. Людей дивувало те, що з якогось бурого каменю коваль міг зробити найцінніші речі. Багато народів вважали цю професію чарівною, а самого коваля називали магом і чарівником.

Наразі в нашому сучасному світі людей мало чим здивуєш, та ковалі не втратили своїх навичок і досі залишаються людьми, які можуть підкорити метал.

Організатори підготували для майстрів основу - це буде велике коване серце. Ковалі повинні будуть викувати свої оригінальні серця, які потім повісять на скульптуру. Після чого цей витвір мистецтва встановлять у Рівному.

- Це будуть серця розміром 20 на 20 сантиметрів, - розповідає головний організатор Всеукраїнського фестивалю ковальського мистецтва “Металеве серце України” Ніна КРОКА. - У кожного з ковалів своє оригінальне та неповторне бачення серця. Також ми організовуємо ковальський ярмарок, на якому всі охочі зможуть придбати різні вироби з металу. А майстри проводитимуть майстер-класи.

Родзинкою дійства має стати майстер кувальної справи із Голландії, який продемонструє для глядачів своє неповторне шоу.

23.08.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2012p. 
На головну сторінку