Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №567 від 06.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

Віталій ГРИЦАК: “Єдина партія, до якої я належу - партія рівнян”

Віталій ГРИЦАК: “Єдина партія, до якої я належу - партія рівнян”

(Продовжєення. Початок у минулому номері) Секрет талановитого керівництва Та найбільшого відзначення заслуговує робота Віталія Грицака у Державній службі охорони. Саме він стояв у витоків розвитку цієї структури, саме під його керівництвом, а це - 46-тисячний колектив, служба відродилася і набула потужних масштабів. І весь секрет цього талановитого керівництва полягав у тому, що на перший план висувалися інтереси рядового, працівника - людини, громадянина.

“Коли я ще працював у відділі ДСО при Рівненському міському управлінні, то ніколи не приховував своє невдоволення діями керівництва. Підкреслював, що обраний напрям - неправильний, що те чи інше неможливо робити з практичної точки зору. Тому коли очолив цю структуру, намагався зробити так, щоб легко працювалося рядовим працівникам і простим керівникам. Проводив наради не в Києві, а виїздив на місце, щоб бути ближче до пересічного виконавця, знати чим він живе, що йому потрібно для служби. І я вважаю, що мені все вдалося - адже структура стала не лише заробляти гроші, що свідчить про довіру, яку до неї виявляють громадяни, але й значно укріпила свою матеріально-технічну базу.

З цього можна зробити дуже простий висновок - коли людина бажає, коли людина хоче, коли у неї є знання, коли вона не є далекою від людей та їх проблем, - все можливо. Керівник повинен мати сміливість відповідати не лише перед власним сумлінням та підлеглими, але й як би це банально не звучало - перед державою”.

Та найбільше Віталій Миколайович вдячний долі за любляче серце коханої дружини. За її підтримку і тепло. За те, що розуміла важливість його роботи і ніколи не дорікала за брак уваги. За ті короткі хвилини спілкування, які надавали наснаги на всі трудові будні.

“Сьогодні найбільшими моїми помічниками є моя родина - дружина та сини, - які щиро вболівають за мене і переживають”, - зізнається Віталій Грицак. - Я завжди високо цінував поради своєї дружини, позаяк жіночий погляд набагато гостріший за чоловічий. Він - інший, а тому надзвичайно важливий”.

Кредит довіри

Сьогодні Віталій Грицак - кандидат у народні депутати України від міста Рівне. Проблем, зізнається, обласний центр має багато, тож він готовий, якщо їх не вирішувати, то сприяти їх вирішенню у вищих щаблях влади. А як це робити, він знає, бо з одного боку є депутатом-мажоритарником обласної ради по 28 виборчому округу, з іншого - особисто знайомий з багатьма представниками виконавчої влади.

“Депутат-мажоритарник - це лобіст територіальної громади у певному представницькому органі, - з досвідом говорить Віталій Миколайович. - На жаль, до цього народні депутати України були більше політиками, і підтримка виборців ставала на другий щабель поряд із політичними чварами та протистояннями. Вдруге за людей згадували лише під час наступних виборів, у чергове обіцяючи золоті гори. Між тим, будь-яка людина мріє про прості і банальні речі - тепло в домівках, воду у крані, чисті узбіччя та повагу з боку тих, кого вона обрала представляти свої інтереси.

Вся моя передвиборча програма побудована на тому, що я, отримавши кредит довіри, хочу представляти рівнян і територіальну громаду Рівного у Верховній Раді України”.

Коли Віталій Миколайович розповів про свої наміри жителям Рівненського району, ті в чергове підтримали його прагнення, бо ж як народний депутат Віталій Грицак може зробити для них набагато більше, ніж обласний. І неважливо, що балотується Віталій Грицак по Рівному, де прожив все життя і де народилися його діти, він - людина слова; людина, якій не байдуже; людина, яка слухає і чує.

“Немає нічого важливішого для депутата, як зберегти повагу людей, отриману під час виборів. Це те головне, чого сьогодні не вистачає депутатам різних рівнів. Тож найбільшою цінністю для мене є - бути людиною, працювати для людей і бути їх представником”.

Варто просто поговорити

Зустрічаючись з рівнянами, Віталій Грицак із подивом для себе довідався, що поряд із проблемами, які вимагають фінансових витрат, мешканцям обласного центру бракує духовної і моральної підтримки, спілкування, можливості бути почутим. У більшості випадків рівнянам не вистачає звичайного нормального ставлення чиновників, яке, як ми розуміємо, потребує поваги до людей, і аж ніяк не фінансування.

“Основним своїм завданням вважаю змусити чиновника працювати. Бо ж як колишній керівник правоохоронних органів, знаю, що найбільшим ворогом нашого суспільства - є бездухий чиновник. Я говорю про тих, хто не хоче і не вміє працювати, але з якими щодня зіштовхуються тисячі рівнян. І я впевнений, що саме тоді, коли ми змусимо виконувати чиновника свої обов’язки, зміниться ставлення суспільства до влади, а влади до суспільства. І лише тоді ми побачимо в людині насамперед людину, ми станемо сильнішими, впевненішими і добрішими. А тоді разом зробимо дуже багато корисних справ для рівнян і для міста Рівне”.

Політиці - ні!

Віталій Грицак відкидає у своїй роботі слово - політика, якою наситилися українці, і яка заважає нормально працювати. І дуже сподівається, що депутати, яких обере народ, ставитимуть людей вище за партійні зобов’язання, якщо ті суперечитимуть інтересам громади. І впевнено зазначає, що “мажоритарник - лобіст інтересів громади у вищому законодавчому органі, їх представник в усіх міністерських органах. А відтак, він не має права мати партійну приналежність”. “Єдина партія, до якої я належу - це мешканці Рівного”, - говорить Віталій Грицак.

“Рівненщина буде представлена у вищому законодавчому органі п’ятьма депутатами-мажоритарниками. Окрім того, будуть ще й ті, хто пройде до Верховної Ради за партійними списками. І я щоразу нагадуватиму тим шановним людям, що вони насамперед представники від Рівненщини, що вони зобов’язані, позаяк отримали великий кредит довіри людей - робити все для того, аби зробити життя нашого регіону кращим. Окрім того, я вірю в те, що у Верховній Раді створиться велика фракція позапартійних мажоритарників, з якими ми працюватимемо над подоланням проблем у подібних Рівному містах і містечках. І я впевнений, що об’єднавшись, зробимо багато корисного для територіальної громади. І Рівне буде лише на першому плані”.

06.09.2012Наталя ПЕНКІВСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2012p. 
На головну сторінку