Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №568 від 13.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розкрито

Пенсіонерку вбили “кондиціонерники”

Днями відбулася прес-конференція начальника УМВС України в Рівненській області Василя Лазутка, який розповів подробиці розкриття резонансного злочину за фактом вбивства у Рівному 64-річної жінки, що сталося 22 серпня на вулиці Залізнична.

Нагадаємо, що тіло Зінаїди знайшли співробітники МНС близько опівночі, коли гасили пожежу в господарстві її сина. Як згодом встановили, смерть жінки настала внаслідок механічної асфіксії, тобто удушення. А пожежа - це лише спроба сховати сліди злочину.

Того ж дня порушили кримінальну справу, а вже за два тижні встановили осіб, причетних до скоєння жорстокого злочину. За словами начальника кримінальної міліції Геннадія Юрчука, зловмисниками виявилися 48-річний мешканець села Городище Рівненського району Павло та його тезка 29-річний житель Житомира.

Вперше чоловіки потрапили до будинку досить легально - вони встановлювали в оселі кондиціонери. Потім декілька разів приходили, ніби для перевірки їх роботи, але насправді лише вдало встановили підслуховуючий пристрій, аби знати і чути про все, що відбувається у будинку. До крадіжки готувалися ретельно, позаяк вже напевно знали, що господар оселі разом із родиною збирається на відпочинок за кордон. І ось нарешті настав “відповідальний” день. Однак несподівано до помешкання приїхала мати власника, яка приглядала за господарством сина. Того дня бідолаха відзначала свій день народження, тож знявши чималу суму коштів - 9 тисяч гривень, готувалася до святкування та приїзду рідні з відпочинку.

Погляди пані Зінаїди та зловмисників зустрілися у той момент, коли жінка поралася на літній кухні, а вони відчайдушно намагалися відчинити вхідні двері. Пенсіонерка упізнала чоловіків, оскільки вони раніше встановлювали кондиціонери в будинку. Після нетривалої бійки жінку задушили, а щоб перевірити, чи справді вона мертва, опускали її голову у каструлю з водою. Потім забрали гроші та зняли вже з мертвої жінки золоті прикраси. А щоб заховати сліди злочину, підпалили літню кухню. З будинку уїхали на автомобілі господарів “Шевроле”, який згодом покинули на вулиці Макарова і також намагалися підпалити.

- Зараз працівники міліції перевіряють причетність цих чоловіків до інших скоєних злочинів, - підсумував начальник УМВС України в Рівненській області Василь ЛАЗУТКО. - Один із затриманих перебував у розшуку в Дніпропетровській області за “наркотичною” статтею. Наразі один з чоловіків взятий під варту, а відносно іншого вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

13.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2012p. 
На головну сторінку