Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №569 від 20.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фурор

Рівненський “Калігула” взяв Брест!

Днями творчий колектив Рівненського академічного музично-драматичного театру повернувся з білоруського Бресту. 12 вересня на розсуд публіки та журі місцевого Міжнародного театрального фестивалю “Біла вежа - 2012. Класика Plus” на сцені Брестського театру драми і музики ім.Ленінського комсомолу Білорусі рівняни представили абсурдний трагіфарс на 2 дії “Калігула”.

Так, зокрема, “Брестский курьер” на своєму сайті опублікував статтю з промовистим заголовком “Абсурд с глубоким смыслом. Украинский “Калигула” произвел фурор на фестивале”. І далі по тексту: “Про “Калигулу” Сергея Павлюка в постановке Ровенского академического украинского музыкально-драматического театра писали много и восторженно. В прошлом году спектакль был признан лучшим на VIII Международном фестивале “Классика сегодня” в Украине. Теперь вот увидеть “абсурдную” трагедию Камю смогли и брестчане”.

Цьогорічна “Біла вежа” сімнадцята. У фесті взяли участь близько трьох десятків колективів з одинадцяти країн світу. Зі сцени актори промовляли до глядача вісьмома мовами.

Окрім того, 18-19 вересня рівняни порадують своєю творчістю Львівщину. Під час гастролей у Дрогобичі глядачу покажуть музичну казку “Чарівні пиріжки Червоної Шапочки” та найкасовішу прем’єру минулого сезону - музичну комедію на дві дії “Сватання на Гончарівці”.

Паралельно з виїздами триває підготовка прем’єрного “Ревізора”. Над постановкою за твором Миколи Гоголя працює увесь творчий колектив театру. Режисер вистави - Олександр Дзекун, вже відомий рівнянам кількома виставами, зокрема “Берестечком”. Прем’єра комедії на дві дії запланована на третю декаду жовтня. “Ревізором” у театрі планується відкрити театральний сезон 2012-2013 року.

20.09.2012Ірена БОРОВЕЦЬ



Рівне-Ракурс №10 від 20.09.2012p. 
На головну сторінку