Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Консультація

Перевірте себе

26 вересня завершився процес утворення дільничних виборчих комісій (ДВК), одним із завдань яких є надання виборцям можливості перевірити свої дані в списках виборців. Громадянам же варто пам’ятати: аби 28 жовтня реалізувати своє право обрати депутатів у Верховну Раду, мало бути повнолітнім і дієздатним. Потрібно ще бути включеним до списку виборців на конкретній виборчій дільниці.

Тож, щоб не потрапити в ситуацію, коли ви приходите в день виборів на дільницю, аби проголосувати, а вас у списку виборців немає, слід завчасно перевірити це у вашій ДВК. Особливо повинен насторожити факт, якщо до 13 жовтня ви не отримали від ДВК іменне запрошення, яким вас повідомляють про включення до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, її номер телефону і розпорядок роботи, а також про час і місце голосування.

- Відповідно до Закону “Про вибори народних депутатів України”, дільничні виборчі комісії мають отримати попередні списки виборців до 7 жовтня включно, - розповідає юрист РОГО “Комітет виборців України” Мирослава ПРИМАК. - Наступного дня після отримання цих списків відповідні ДВК у своєму приміщенні повинні надавати їх для ознайомлення виборцям. Отже, з 9 жовтня ви можете прийти на виборчу дільницю та перевірити, чи включені ви або ваші рідні в список виборців, чи правильно зазначені прізвища, імена, по батькові та повні адреси місця проживання.

За 2 дні до дня голосування, тобто, до 25 жовтня включно, відповідним ДВК передають вже уточнені списки виборців. Зміни до уточнених списків вносить голова або заступник голови та секретар дільничної виборчої комісії на підставі рішення суду та повідомлення органу ведення Державного реєстру виборців.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку