Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №570 від 27.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спідвей

Історична перемога українців

22 вересня в Рівному на мототреці відбулися міжнародні змагання зі спідвею - фінал чемпіонату Європи серед пар. Сім найсильніших європейських збірних боролися за це звання. Фаворитами європейської першості, окрім господарів треку, були поляки. Сильними виглядали також позиції латишів, датчан та чехів. Німці ж та угорці, які виставили лише одного спортсмена, були аутсайдерами фіналу. Українська пара розпочинала змагання вже у першому заїзді. Переконлива перемога Карпова та Локтаєва над угорцем вселила надію в серця вболівальників на трибунах. Інші пари почали одразу ж втрачати важливі очки у боротьбі один з одним, а поразка поляків у протистоянні з датчанами перекреслила їхні надії на потрапляння на подіум.

Першу частину змагань Карпов та Локтаєв провели відмінно - без втрат, тричі поспіль здобувши перемоги над своїми суперниками. А ось перші пункти українці втратили лише у заїзді з датчанами, а у наступному старті взагалі примудрилися програти латишам. Надії на загальну перемогу в турнірі наших хлопців зберігала перемога над чехами в заключному старті. Фініш на першій та другій позиціях таки приніс українцям історичний тріумф. За роки незалежності це була перша золота нагорода європейської першості. Радості вболівальників не було меж.

Боротьбу за срібні нагороди у датчан виграли латиші. Нічия у протистоянні з поляками у 21-му заїзді подарувала срібні нагороди Пуоджуксу та Лєбєдєву.

Міжнародний спідвейний сезон у Рівному завершено історичною перемогою, яка повинна стати поштовхом до більш рішучого розвитку улюбленого виду спорту багатьох тисяч рівнян.

27.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2012p. 
На головну сторінку