Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №571 від 04.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Як нас дурять

“Мамо, тату, я збив людину!”

Три факти телефонного шахрайства зареєстрували останнього вересневого дня працівники чергової частини Рівненського міського відділу міліції. Цього разу зловмисники затребували аж 70 тисяч гривень, однак, “легенду” залишили незмінною.

- Мамо, тату, я збив людину, треба заплатити гроші, - перелякано кричав у слухавки трьох різних батьків чоловічий голос.

59-річну рівнянку посеред ночі збентежив дзвінок з невідомого номеру.

- У слухавці чула голос, нібито схожий на голос меншого сина. Той розгублено казав, що збив людину, а потім хтось продовжив, що треба чотири тисячі доларів США, щоб допомогти потерпілому, який зараз в реанімації, - розповідає жінка.

Намагаючись виручити сина, вона винесла таксистові останні чотири тисячі гривень (так наказав невідомий - авт.), які готувала невістці на пологи. Лише згодом зателефонувала синові, і була ошелешена, що той ніде не був, а просто спить вдома. Однак, вже було пізно, гроші поїхали разом з таксистом. Тоді, ні на номер, ні на марку авто схвильована жінка уваги не звернула.

Аналогічна ситуація сталася і з 69-річною пенсіонеркою з Володимирецького району. Вранці її нібито потурбував голос зятя, який збив людину. За мить, хамовито погрожуючи жінці, чоловік на тому кінці слухавки вимагав негайно шукати сімдесят тисяч гривень та вести на якусь адресу в Києві. Зібравши гроші, які відкладала на чорний день, поквапилася їхати до Рівного, щоб перерахувати через банківське відділення останні збереження. Однак жінка не розгубилась і вирішила зателефонувати зятеві, щоб на про всяк випадок хоч щось з’ясувати. І була здивована, коли почула, що з ним все гаразд. Будучи вже в Рівному, знову зателефонував шахрай. Слухавку взяв “винуватець” ДТП.

- Де гроші? Не буде грошей - ми розправимося з Вашою сім’єю по-серйозному! - Російською мовою зауважив невідомий. Тепер було зрозуміло, що родина ледве не поповнила статистику потерпілих від дій телефонних шахраїв.

Вже близько обідньої пори телефонні шахраї знайшли іншу жертву. Зателефонувавши до 49-річного чоловіка, знову, нібито голосом сина, хтось повідомляв про ДТП на дорозі. - І що потрібні гроші? - Запитав батько. - Ні… Так, - розгубився так званий син. Запитавши у свого співрозмовника, куди потрібно везти гроші, у відповідь почув лише телефонні гудки. Впевнившись у тому, що з сином все гаразд, переконався, що ледь не потрапив на гачок зловмисників.

Працівники міліції звертаються до громадян, аби вони не піддавались на погрози з боку невідомих осіб, не вірили інформації, яку їм повідомляють про близьких людей, не йшли назустріч пропозиціям шахраїв про надання коштів для залагодження тієї чи іншої проблеми і відразу повідомляли про подібні факти міліцію за телефоном 102. Лише у такому випадку ви збережете свої заощадження, спокій, а також допоможете міліції затримати шахраїв та притягнути їх до відповідальності.

04.10.2012Юлія КРИВУЛЬСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2012p. 
На головну сторінку