Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №241 від 25.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

Люстрація чи... професіоналізм!

23 травня, на нараді в облдержадміністрації голова ОДА Віктор Матчук запропонував головам усіх районних державних адміністрацій написати заяви на звільнення. Голова облдержадміністрації так прокоментував цю ситуацію:

“Зранку я запросив голів райдержадміністрацій, і, щоб не ходити навколо проблеми, запропонував написати заяви на звільнення. Ця пропозиція була зроблена усім головам райдержадміністрацій для того, щоб потім поспілкуватися з ними про подальше їхнє перебування на посаді, можливий перехід на роботу в межах апарату обласної або районних державних адміністрацій”.

Віктор Матчук мотивував свій вчинок тим, що попередній голова ОДА Василь Червоній був звільнений із займаної посади за поданням Кабінету міністрів у зв’язку із незадовільними соціально-економічними показниками Рівненської області. Але ж не лише голова адміністрації працював над показниками, голови райдержадміністрацій - також. До того ж, недовіру йому висловили і депутати обласної ради.

По суті, запитання голови було простим: “війна” чи співпраця.

“А війни в області нам не потрібно, - зазначив Віктор Матчук. - На сьогоднішній день п’ять керівників районів із 15 вже написали заяви, а з іншими - будемо далі вести переговори. Особисто я не припускаю такої ситуації, при якій голова будь-якої райдержадміністрації через політичні амбіції, на зло усій територіальній громаді району, не буде знаходити порозуміння із новим керівництвом Рівненської обласної державної адміністрації. Зважаючи на їхній досвід, я під час розмови запевнив керівників райдержадміністрацій, що без роботи ніхто не залишиться”.

25.05.2006Прес-служба ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2006p. 
На головну сторінку