Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свято

Гарбуз править бал на Хеллоуін

Гарбуз править бал на Хеллоуін

Хеллоуін - свято, що походить від традицій древніх кельтів Ірландії та Шотландії, і як правило святкується в англомовних країнах. З кінця ХХ століття в ході процесу американізації і глобалізації мода на атрибутику Хеллоуіна виникла також і в більшості країн Європи.

Молодь не втрачає можливості повеселитися так само, як і їх американські однолітки. Хеллоуін поєднує у собі вшанування злих духів і поклоніння всім святим. У цей день, 31 жовтня, в нічних клубах відбуваються тематичні вечірки і маскаради, веселі компанії переодягаються у костюми, лякають і розігрують один одного.

Чергове засідання англомовного клубу в Інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” також було присвячене цьому святу. Гості клубу, а це волонтерка Корпусу Миру Ashley Greve, викладач англійської мови американської обмінної програми TEA Janet Willardson, вчителі та школярі Костопільської ЗОШ №6, студенти Рівненського гуманітарного університету, долучилися до виготовлення хеллоуінських “страшилок” - летючих мишей, симпатичних помаранчевих ліхтариків та гарбузів із щербатим ротом. Учасники свята дивували один одного химерними костюмами. Якщо ви теж захочете приєднатися до святкування Ночі всіх святих, то просто відправляйтеся на базар по гарбуза (головний атрибут Хеллоуіна) і зробіть з нього світильник! Потім одягайте костюм і гуляйте до самого світанку - лякайте пересічних людей (Trick or Тreat), просіть у них викуп за те, щоб не страхати, вируйте і шаленійте! Хеллоуін прийшов!

02.11.2012Підготувала С.ВОЛКОВА



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку