Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Враження

“Навіть одна людина може зробити революцію”

- це основна теза прес-конференції за підсумками візиту офіційної делегації від Рівненської області в селище Кехнец Словацької республіки.

З великим захопленням та позитивними емоціями розповідали про поїздку в селище Кехнец Кошицького самоврядного краю місцеві чиновники.

Олександр Чуприна наголосив, що майбутнє за нами і ми бачимо, як одна людина - мер с.Кехнец Йозеф Конколі, зробив “революцію”. На запитання: “Як ви розпочали таку колосальну роботу?”, мер села відповів: “Зібрався і поїхав в інші країни шукати інвесторів та здобувати досвід”.

“Можливо, ми не можемо блискавично будувати інвестиційні парки, проте в нас є багато земель промислового значення, працелюбний народ, готовий працювати. Обласна рада вишукує можливості зацікавити сільські ради в активній праці, тому така поїздка, такий приклад, який ми побачили, може слугувати тією рушійною силою, що призведе до розвитку наших сіл та громад”, - зауважив заступник голови обласної ради Олександр ЧУПРИНА. Також він наголосив на тому, що ми повинні сприяти розвитку як сіл, так і міст, й з великою надією в серці сподіватимемося, що ця поїздка та досвід, який ми отримали, не залишиться в минулому, а буде втілений в майбутньому.

Заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов поділився власними враженнями та здивуванням, адже таке невелике село, де державна підтримка незначна, розміщує на своїй території надсучасні промислові об’єкти. Він зауважив, що нам ще є багато чому повчитися і першим кроком до розвитку повинно бути бажання.

Сільські голови приємно вражені поїздкою, сповнені ентузіазмом, готові поділитися досвідом та приступити до роботи. Деякі з них навіть вирішили змінити стратегію розвитку громад, яку вони впроваджують у себе на селі.

17.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку