Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №580 від 06.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Будь здоровий!

Такі маленькі, але такі корисні!

Такі маленькі, але такі корисні!

Крихітні плямисті перепелині яйця - природний унікальний і цінний продукт, який здатний збагатити організм необхідними поживними речовинами.

Перепелині яйця за вмістом корисних речовин - перевершують курячі. Незважаючи на свої крихітні розміри, це джерело цілющих і біологічно активних речовин.

Американський журнал The Farmer’s Voice оприлюднив результати дослідження, згідно з якими користь перепелиних яєць визнана для лікування понад 10 захворювань: панкреатиту, гастриту, виразкової хвороби шлунка та інших шлунково-кишкових захворювань. Перепелині яйця також нормалізують кров’яний тиск, підвищують рівень гемоглобіну, очищують кров, виводять радіонукліди.

У Болгарії вважають, що перепелині яйця - сильний стимулятор потенції. Фахівці встановили, що за ефективністю вони перевершують пігулки віагри. Згодні з цим і в Німеччині, де чоловіки для підтримки чоловічого здоров’я смакують натщесерце чотири сирі перепелині яйця і запивають їх столовою ложкою горілки, настояної на перегородках волоських горіхів.

Японські вчені після вибуху в містах Хіросіма і Нагасакі застосовували чудо-перепелині яйця як продукт, що сприяє ефективному виведенню радіонуклідів з організму. Також вони встановили, що перепелині яйця позитивно впливають на розвиток розумових здібностей дітей і прийняли негласний закон: “... обов’язкове щоденне вживання перепелиних яєць у харчовому раціоні дітей і, по можливості, дорослих (особливо чоловічої статі)”.

Вживати перепелині яйця корисніше всього в сирому вигляді; як саме яйце, так і окремо шкаралупу. Сальмонели боятися не потрібно - перепелине яйце надійно захищене від інфекційних захворювань.

Історія вживання перепелиних яєць налічує сотні століть. Їх корисні властивості згадуються навіть в єгипетських папірусах.

Вважається, що першими одомашнили перепелів ще в IX столітті китайці. У XIII столітті цих мініатюрних птахів почали розводити в Японії. У наші краї перепела були завезені 1964 р. з Югославії, але тільки сьогодні ми по-справжньому замислилися про унікальність перепелиних яєць. Їхній внесок у наше здоров’я просто неоціненний.

06.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2012p. 
На головну сторінку