Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Облисіла бабуся вкрила череп татуюваннями

Облисіла бабуся вкрила череп татуюваннями

Бабуся трьох онуків знайшла оригінальне рішення проблеми випадіння волосся. Вона прикрасила весь скальп татуюванням, і тепер стала справжньою знаменитістю у себе на батьківщині.

60-річна мешканка Единбурга Енн Макдональд страждає від алопеції або втрати волосся. У результаті прогресування розладу Енн повністю облисіла, і була приречена до кінця днів регулярно користуватися перуками. У її випадку алопеція супроводжується ще й проблемами з щитовидною залозою, що прискорило випадання волосся.

Але Енн вирішила не витрачати більше грошей на перуки і не ховати від людей лисину. Замість цього вона витратила 700 фунтів у тату-салоні, майстри якого прикрасили їй всю область скальпа оригінальним квітковим візерунком. На проведення цієї роботи потрібні були цілих 12 годин, і жінка навряд чи буде згадувати їх із задоволенням, адже процес нанесення тату є дуже болючим. Зате тепер Енн відчуває себе більш щасливою, ніж коли-небудь.

“Я все глибше впадала в депресію через хворобу, що швидко розвивалася, а коли втратила все волосся, то відчувала себе потворою, - розповідає Енн. - Хотілося лежати в ліжку і плакати. Потім взяла себе в руки. Зрозуміла, що більше не бажаю залишатися без волосся, і мені потрібно чимось прикрити голову. Я перепробувала сотні перук і капелюшків, але мені нічого не сподобалося. І тоді зважилася на татуювання. Я і раніше хотіла зробити малюнок де-небудь на плечі, але знайшла в Інтернеті фотки жінки з татуюваннями на голові. Подумала, що це ідеальний варіант для мене”.

Правда, знайти майстрів, готових втілити задумане, виявилося не так і просто. Тричі Енн отримувала відмову. В одному салоні їй сказали, що це занадто небезпечно, у двох інших - просто відмовилися. Нарешті вона відшукала майстра, який разом із сином наніс їй татуювання. Тепер бабуся дуже задоволена - всі люди звертають на неї увагу. Хтось крутить пальцем біля скроні, але більшість сміється і виражає схвалення.

20.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2012p. 
На головну сторінку