Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №242 від 01.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справжній спідвей

Рівняни на шляху до Словенії

Рівняни на шляху до Словенії

Справжнє свято спідвею відбулося минулої суботи на рівненському мототреці. Саме нашому місту цього року випала честь приймати півфінал чемпіонату Європи серед пар.

Приємно, що українські майстри гаревої доріжки абсолютно нічим не поступалися на цих змаганнях гонщикам із Чехії, Австрії та Росії. Дует вихованців рівненського спідвею у складі Ігоря Марка та Володимира Колодія посів друге підсумкове місце. Це дало можливість спортсменам представляти Україну у фіналі чемпіонату, який відбудеться у Словенії.

Шкода лише, що глядачі так і не побачили гонщиків з Данії та Латвії, які заздалегідь відмовилися від участі у змаганнях.

І все ж, свято спідвею дійсно вдалося. Заповнена майже повністю “чаша” мототреку (це при тому, що “дорослий” квиток коштував 30 гривень) оваціями вітала учасників півфіналу - команди Австрії, Росії, Румунії, Чехії та три українських колективи.

Вже з перших заїздів визначилося тріо лідерів - головних претендентів на вихід до фіналу. Ними стали чехи, які з однаковим рахунком - 5:1 “об’їхали” спочатку австрійців, а потім і наших Омеляна та Пятничка; росіяни, які, “вимучивши” перемогу над командою Карпова та Бородая, без проблем здолали відверто слабенький колектив з Румунії; і українці Марко та Колодій.

Такий розподіл сил і тримався впродовж усього спідвейного вечора.

Конкуренцію лідерам могли скласти австрійці, але через велику кількість падінь, проблем з технікою та постійну гру “на публіку” (особливо намагався сподобатися уболівальникам Фрідріх Валлнер, який і “на козу” ставав під час заїзду, і падав з великим артистизмом), завадили їм це зробити. Непогані шанси потрапити у трійку мали і Карпов з Бородаєм, якби останній не так відставав в успішності від свого колеги по команді (в активі Карпова 14 очок, в той час як Бородай набрав лише 4); крім того, у фіналі Україну мав право представляти лише один колектив.

Найбільшого видовища глядачі чекали від заїздів за участю саме лідерів.

У десятому заїзді силами мірялися наші Марко і Колодій та чеські брати Дримль. Незважаючи на шалену підтримку трибун, українські спортсмени вибороли лише два очки (другим на фініші був Марко), чотири ж завоювали наші гості Алве і Лукаш.

Без проблем “розібравшись” з командою Росії - 5:1 (перший - Богоміл Брхел, другий Алве Дримль і третій Роман Іванов), чехи задовго до завершення змагань забронювали собі перше місце.

Претендентами на другу позицію залишилися колективи з Росії та України.

Ігор Марко та Володимир Колодій проти Романа Іванова та Євгена Гомозова - таким був склад учасників передостаннього, двадцятого заїзду. На старті вперед вирвалися російські гонщики, проте, продемонструвавши волю до перемоги, першим досяг фінішу Марко (другим був Іванов, третім - Гомозов, і четвертим - Колодій), що дозволило нашим спідвеїстам зберегти за собою другу позицію.

Отож, остаточні результати півфіналу чемпіонату Європи серед пар такі: перше місце - Чехія, друге - Україна (Марко та Колодій), третє - Росія, четверте - Україна (Карпов і Бородай), п’яте - Австрія, шосте - Україна (Омелян та Пятничка) і остання позиція - у румун, які набрали можливий мінімум очок.

01.06.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2006p. 
На головну сторінку