![]() |
№586 від 17.01.2013p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Абетка здорового харчування АпельcинХто з нас не любить апельсини? Смачні, солодкі, яскраві - ці плоди люблять і дорослі, і діти. А чи знаємо ми про їх корисні властивості? Апельсини, калорії, дієти - ці три слова часто вживаються разом. Чому саме його так часто рекомендують при дієтах? Тому що, коли ми з’їдаємо апельсин, калорійність його невисока, а відчуття насичення триває 2-3 години. Це і корисно, і дуже смачно. Солодкий, соковитий фрукт начебто створений для радості. Деякі властивості апельсина все ще вивчаються. Наприклад, вчені досліджують здатність пектинів, які містяться у шкірці і плодах, зменшувати вміст цукру в крові. Коли ми їмо апельсини, калорії, спожиті нами, не тільки не шкодять фігурі, але і допомагають скинути вагу. Адже в ньому міститься багато клітковини, яка сприяє очищенню кишківника. Але апельсин корисний не тільки для тих, хто сидить на дієті. Цілющі властивості апельсина відомі ще з середньовіччя. Висушена шкірка застосовувалася при кашлі та застуді, для збудження апетиту. Спиртова настоянка на кірках пропонувалася як засіб проти лихоманки. У Римі вода з квіток апельсина використовувалася для лікування похмілля і шлункових проблем. Араби застосовували фрукт для лікування пригнічення нервової системи - при апатії, депресії, страхах і дратівливості. У Китаї апельсини рекомендували при нудоті і шлункових проблемах. Багато античних і середньовічних лікарів радили з’їдати декілька плодів у день, щоб захиститися від грипу та покращити діяльність кишківника. Сучасна медицина підтвердила рекомендації стародавніх лікарів. Цей фрукт містить: • вітаміни С, В, А і Р; • мінеральні речовини - кальцій, фосфор, калій; • у шкірці знайдено декілька видів корисних ефірних масел. Особливо слід сказати про апельсиновий сік. Цей продукт поліпшує обмін речовин, збуджує апетит, покращує травлення, бадьорить й тонізує. Тим, хто страждає від закрепів або має знижену кислотність шлункового соку, лікарі рекомендують пити сік апельсина. Проте тим, у кого підвищена кислотність, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки, треба обмежити вживання цього плоду і соку з нього. У апельсині міститься багато калію, який має виражену сечогінну дію. Апельсиновий сік часто використовується для профілактики простудних захворювань, для боротьби з вірусами. Для профілактики пародонтозу рекомендується з’їдати апельсин повністю, разом зі шкіркою. Так що, їжте апельсини і будьте здоровими та красивими.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |