Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №586 від 17.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч

Працівники “Теплотранссервісу” не віддадуть підприємство

Працівники “Теплотранссервісу” не віддадуть підприємство

15 січня відбулася зустріч трудового колективу теплопостачального КП “Теплотранссервіс” з депутатами Рівненської міськради. Працівники занепокоєні ситуацією, яка склалася після скандального рішення Рівнеради про проведення конкурсу з передачі майна і засобів виробництва підприємства приватним структурам.

Рішення Рівнеради приймалося без обговорення з трудовим колективом і рівнянами. Тим більше, підприємство працює стабільно і за результатами 2012 року отримало прибутки. Рішення Рівнеради від 26 грудня 2012 року “Про проведення конкурсу на право оренди об’єкта централізованого теплопостачання - цілісного майнового комплексу Комунального підприємства “Теплотранссервіс” Рівненської міської ради” працівники вважають необґрунтованим і таким, що свідчить про тіньові схеми розтягування майна міста.

Трудовий колектив одностайно підтримав пропозицію голови Постійної комісії з питань законності та правопорядку, депутата Рівнеради Олександра Лащука щодо скасування рішення Рівнеради про передачу майнового комплексу приватним структурам і збереження його за громадою міста. Члени профспілки підприємства висловлювали стурбованість, що цей процес відбувається не прозоро і трудовий колектив не матиме можливість взяти участь у конкурсі через його ускладнені умови. Зокрема, працівники зобов’язані внести у статутний фонд товариства 5 млн. грн., що є неможливим через невисокі зарплати робітників.

“Керівництво міста пояснює причину передачі приватним структурам котелень неефективним менеджментом “Теплотранссервісу”. Проте, чому потрібно все забирати в міста через неефективне управління певними керівниками, ніхто пояснити не може? Чому потрібно робити заручниками 500 працівників підприємства?

Ринок теплопостачання Рівного становить майже 300 млн. грн. на рік. А майновий комплекс “Теплотранссервісу” оцінили лише у 142 млн. грн. Щороку ми надавали підприємству з міського бюджету на підтримку великі кошти. Технологічний процес працює, якщо не ідеально, зате без серйозних провалів. Вважаю, що цей конкурс затіяний під конкретну приватну структуру, щоб рівняни платили шалені гроші, а дехто безпринципно наживався. Врешті-решт, у міста немає навіть містобудівного кадастру і останню передконкурсну інвентаризацію котелень робили в 60-70 роках минулого століття. Безумовно, комунальну сферу лихоманить і конкуренція здатна оздоровити ситуацію, але передавати все наскоком, без чітких і прозорих механізмів, є неприпустимим”, - прокоментував ситуацію депутат Рівнеради Олександр ЛАЩУК.

17.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2013p. 
На головну сторінку